torsdag 7 mars 2024

Vårens trädgårderande har börjat

 


Rensat och klippt

I går var jag ute i trädgården klippte ner perenner och rensade ogräs under eftermiddagen - idag är det 6 minusgrader på morgonen och hela växthuset är inklätt i frost även om solens strålar kommer att värma upp det under dagen. Kommer bli en fantastisk solig dag i dag - den första riktiga i år. Den är så välkommen. 



Välkomnar våren

Nu återstår bara riset i de höga olivkrukorna framför växthuset annars har jag tömt allt och kört till ristippen förra helgen. Blir en vända till i helgen och lika roligt som det är på hösten att pynta upp inför vintern är det att rensa ut allt till våren och göra klart för vårblommor att flytta in. 

Inne i växthuset har jag sopat upp allt bös på tegelgolvet från kransbindningen i höstas och det skall bli så mysigt att återigen få flytta in i växthuset och börja leva växthusliv även om det dröjer till slutet av mars/början av april innan pelargondamerna får inta sina platser. 




 
Kan nog hottas upp

Höstkransen på framsidan av växthuset får vara kvar ett tag till medan julkransarna får göra riset sällskap till ristippen. Går nog att hotta upp den här med några vårlökar eller egenhändigt skapade pappersblommor. 




Fortsätter pappersskapandet

Har ägnat de senaste dagarna med att fortsätta skapa pappersblommor och nu i gula toner inför den stundande påsken. Hittade ljusgult crepepapper på Panduro som blev ännu ljusare när man drog ut det. Gillar den här blekgula tonen.  




Sår luktärtor istället

Tycker det blir maffigt med många tillsammans men har inte riktigt hittat vasen till dom än. Får nog bli en nedplockad kruka från Höganässamlingen som står så högt att jag inte når den. Maken får plocka ner en passande senare i dag. 

I dag överger jag nog crepeblommorna och sår luktärter istället. Hur jag gjorde förra året och som jag kommer upprepa i år hittar du HÄR

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - njut av dagens solsken !
Kram/Isa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa