lördag 16 mars 2024

Vårutställningen i Stadsträdgården - del 1


Hade hela utställningen för mig själv 

Ett säkert vårtecken varje år i mars är Stadsträdgårdens vårutställning i ett av växthusen här i Örebro - så härligt att få kliva in en grönskande och blomstrande värld mot den regniga världen där utanför. Jag hade dessutom turen att få hela utställningen för mig själv vilket jag inte trodde när jag stegade genom caféet där ett glatt sällskap sorlade runt och hade trevligt. 



En del är återkommande

En del känner man igen sen tidigare år som traktorkarossen där det sipprar porlande vatten och skifferplattorna vid det lilla vattenfallet. 



Tillför charm

Vackra urnor med härliga tulpaner och snyggt grönskande murgrönahäng tillför charm liksom de hängande ålderdomliga skyltarna i bakgrunden som jag kommer att återkomma till i nästa inlägg från vårutställningen. 



Tulpaner, tulpaner och tulpaner

Tulpaner i mängder är den stora primadonnan i utställningen och återkommer både i lådor, tunnor, krukor och den stora rabatten. 



Svältfödd på färg

Så härliga vårtoner att njuta av. Jag slog mig ner på en bänk och bara njöt av all blomprakt. Man är lite svältfödd på starka färger efter en lång färglös vinter. Här får man verkligen en blomsterboost som fyller på livsandarna.  



Fler besök

Personalen på Stadsträdgården är duktiga på att komponera ihop en vacker vårutställning som håller hela månaden. Det kan vara kul att besöka utställningen flera ggr och se utvecklingen. En del krokusar i kruka hade blommat över annars var allting tipp/topp.   



Blir glad av gult

Visst blir man glad av gult nu - det är nästan den färgen jag längtar mest efter och nu är det inte så långt kvar till påsk så man kan frossa i gula toner. Sedan lägger sig den längtan och avtar mer och mer när allt annat kommer igång.

Vi fortsatte dagen med en runda på gårdsbutiker och landade hemma precis lagom till makens återkommande traveftermiddag på lördagar - sedan är vi både lika nöjda med livet. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa 

2 kommentarer:

  1. Det ser ud som en spændende udstilling. Jeg bemærker især, at planterne er stillet så smukt frem. Man har lige netop brug for farver ovenpå på vinteren. Selv mennesker, der ikke kan lide gult, byder de gule farver velkomne.

    Hilsen Elna

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa