måndag 12 augusti 2013

Sensommaren smyger sig på !Tankar som vandrar !

Nu plockar jag små vallmokapslar och ulleternell i små buketter och sätter i kantstötta tekoppar. Just den här kommer från Lena Linderholm - en favoritkonstnär av stora mått !

Annars tycker jag tecknen på en tidig höst eller skall vi kalla det sensommar börjar smyga sig på ..... en aning av höstfärger syns redan i berberishäcken, växthuset ligger insvept i immiga fönsterrutor på morgonarna, kvällarna är mörka och man får tända lampor för att läsa, strumporna har åkt på efter en hel barfotasommar i sandaler och t.o.m. jacka behövs vissa dagar.

Lusten att göra kransar och plocka mossa i skogen börjar pocka på och tankarna på nästa års blomsterlökar har börjat vandra. Själv blev jag förälskad i klotlök när jag såg den i ett lavendelhav i ett reportage - så snyggt !


Goa små gurkor !

I köksträdgården har den lilla djungelgurkan mognat som jag äter i en sallad. Tomaterna håller på att gå från rodnad till illröda och ärtorna Shiraz är skördeklara och plantorna har gjort sitt. Basilikan stöts till en god pesto. Det vilar ett lugn över köksträdgården.

Välkommen sensommar ... nu får jag stoppa tillbaka täcket igen i påslakanet och kan sova gott om natten !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

9 kommentarer:

Ranunkel i rabatten sa...

Pesto såklart, det är just vad jag ska göra med all basilika. Tackar och niger! Och vallmokapslarna är fantastiskt vackra i den där buketten. Många fina tips hos dig!

Bettina Bäck sa...

Nejmen, jag som skaffade frö till djungelgurka men aldrig kom mig för att så. Så söta!

Monica sa...

oh så fina bilder , stämningsfulla! Djungelgurka verkar spännande den ska jag testa nästa år. Håller med dig att nu känns det lite sensommar på ingång,,inte i färgerna hos mig ännu men att de mörkanr tidigt, strumporna var på i kväll och påslakanen är inte tillräckliga nu.. ha en go vecka kram MOnica

Pilgrim sa...

Jag tänkte precis den tanken idag, att det skulle vara mysigt att binda kransar.
Kram Hélena

Tiger sa...

Hittade en massa fint av Lena Linderholm i Konst och Hantverk i Brevens Bruk. Bilder finns i mitt senaste inlägg dessutom.. ;-)

Högsommarvärmen ersattes som i ett trollslag av en aning av höst, och i dag var det sista semesterdagen dessutom... Lite vemodigt är det allt.

Sensommarhälsningar
Elisabet

samson sa...

ja,nu börjar tankarna på nästa års rabatter vad som ska flyttas mm och igår beställde jag vårlökar
ha det så bra
maggan

Meta sa...

Det är ju det som är så härligt med vårt land alla dessa års skiftningar. vår sommar höst vinet och allt där emellan.
Ha en fin kväll
Kram Meta

Sofia sa...

Så vackert du skriver! man blir riktigt sensommar-inspirerad! =)
Kram kram
Sofia

Luna Ek sa...

Djungelgurkorna måste jag testa. Nog känns det mörkare nu utom idag lördag då det blev en torr och fin kväll. Jag är en sådan som inte vill ta in hösten för tidigt i trädgården för på sensommaren blommar min trädgård som mest.