söndag 2 oktober 2022

Höst på riktigt, klipper till och fåglarna förser sig

 

Höst på riktigt

En helt fantastisk september har nu passerat och den "riktiga" höstmånaden oktober har gjort entré. Vilken sensommar vi har haft - är så bortskämd med soliga, varma dagar när man till och med kan stå ute i trädgården och måla. Har inte haft en tanke på att hösten skulle slå till förr eller senare med frostnätter men än har vi klarat oss vilket jag är så tacksam för. 



Oroväckande få insekter

Det är nu de stora spindlarna brukar invadera växthuset och det är tur att man inte är spindelrädd. Det är ok att dela trädgården med alla insekter och småkryp - det är ju deras värld som vi människor besöker. I år har det varit väldigt få insekter i växthuset - det brukar surra av mängder av insekter under taket, ibland hör man inte sina egna tankar när man sitter och läser i solstolen i hörnan i växthuset. Tragiskt att insekterna har minskat så. Och oroväckande. 




Fåglarna försåg sig

Fåglarna har i alla fall försett sig upptäckte jag häromdagen när alla bären i Aroinaträdet helt plötsligt var försvunna. Hade sparat alla klasarna till en frostknäpp för då smakar dom bättre men fåglarna hann före. Det är ju deras trädgård också så det är helt ok. 



Fick ett klipp

Under veckan har jag klippt i de rufsiga silverpäronträden som växt sig vildvuxna under sommaren. Klippte dom rejält i våras för dom tål att klippas i även om det inte är JAS-månader. Dom tillför så mycket charm framför växthuset tillsammans med lavendeln som också fick sig lite topping liksom rosenhäcken som spretade lite väl mycket. Så skönt att få lite ordning i trädgården - lite klipp kan göra så mycket för helhetsintrycket. 



Vill kliva in i den världen igen

Har inte målat de senaste veckorna eftersom skadan i armen/axeln/handen fortfarande spökar och ser så fram mot att få stå i växthuset igen och gå in i färgernas magiska värld. Allt annat försvinner precis som i trädgården när man sätter igång - det finns bara jag och färgerna och duken. En underbar värld att kliva in i. En värld man behöver extra i dessa oroliga tider. 

Idag regnar det och det ser ut att bli dagsregn så det var tur att vi tömde en hel del krukor med sommarblommor i går när solen sken och sedan blev det en tripp till Västerås för att fira ännu ett barnbarn som fyllde år - så mysigt.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - hoppas du får en härlig helg !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Verkligen härlig känsla att få vara i sin kreativa bubbla och så mycket fint du åstadkommer som vanligt.
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa