torsdag 27 oktober 2022

Operation tömning av trädgård pågår - hur i hela friden skall jag få plats med allt ??!

 

Måla eller inte ?!

Jag var tvungen att ta bort det spröjsade fönstret jag hade på köpmannadisken i Trädgårdsateljén för när jag fotade där så speglades jag själv i rutorna - lite irriterande - hehe. Så nu är fönsterluckorna från växthuset inplockade istället - dom som jag eventuellt skulle måla om. Tror ändå jag väntar till våren innan jag beslutar mig för ommålning. 

I och för sig kan jag testa på baksidan och blir det inte bra får dom vara som dom är. Nu när jag kom på att jag kan testa på en sida fick jag lust att omedelbums springa ut i ateljén och måla om dom. Tänkte mig samma kulörer i Annie Sloans kalkfärger som jag målade om den andra loppade fönsterluckan från i somras. Se HÄR !  Så det blir en radikal förändring ! 



Ljuvlig liten ängel

Den lilla rostiga ängeln från Gecko Trädgårdsbutik hade jag nästan glömt bort att jag hade så nu fick den pryda en fönsterlucka. 




More is more är mitt motto

Jag är ingen minimalistisk människa utan ledordet är nog snarare more is more, men jag omger mig bara med saker som jag verkligen gillar och mår bra av som den gröna franska kannan - ett minne från antikmarknaderna i Angers. Yngsta sonen bodde där under några år men har nu slagit ner sina bopålar i Köpenhamn istället så nu ser jag fram mot julmarknad och förhoppningsvis en och annan loppis i den danska huvudstaden i november. Danskarna är ju också duktiga på design, färg och form så det skall bli kul. 



Hemligt rum i trädgården

Annars pågår operation "plocka-in-och-tömma-trädgården" lite pö-om-pö så häromdagen befriade jag korgstolarna i ruinen från alla lianer som Sommer Snow snärjt in dom i. Till nästa år skall jag nog placera den här sittgruppen någon annanstans i trädgården för vi har inte suttit där en enda gång i sommar. 

Ser framför mig två sköna vilstolar istället med ett litet bord för tekoppen och litteratur där man kan smyga undan och vila några minuter mellan varven. Yes, skall kolla på blocket till nästa säsong. Får ställa dom längre ut i ruinen så kan klematisen få växa och klä in ruinen som den vill. Ruinhörnan är som ett hemligt rum i trädgården där man kan gömma sig lite och försvinna från omvärlden. 



Hur skall jag få plats med allt ?!

Fönsterluckorna som stått i solrosängen i sommar har jag också plockat in i ateljén där dom får bidra med sin Frankrikekänsla och dölja stökiga hyllplan. Att tömma ateljén på allt som inte hör dit har inte hunnits med i år - det får bli vårens projekt för garaget måste gås igenom och rensas först innan jag kan flytta allt dit.

Hur jag skall få plats med allt i ateljén nu när stora krukor skall in för vintern, alla pelargoner och allt annat är en gåta. Mina målarprylar kommer inte att få plats utan jag huserar dom i mitt kontor/kök/gästrum. När maken är på jobbet invaderar jag köket och målar så det är lite logistik att få undan allt tills han kommer hem. Han är inte så förtjust att äta bland alla målardukar och målartuber. Hihi. 



Smycke i solrosängen till nästa år

Till nästa år skall nog inte fönsterluckorna pryda solrosängen då jag ser den stora krukan från "En liten bit av medelhavet" där dom stod i år. Där kommer den att göra sig bra bland alla solrosor som förhoppningsvis ska växa i ängen nästa år. I år försvann krukan till slut bakom alla pionbuskar. Den förtjänar att synas som ett smycke för den är så vacker. Nu skall den med plockas in för vinterförvaring - hoppla, undra var jag skall ställa den. Konstigt nog fick allt plats i fjol så det skall väl gå i år också. 



Idéerna flödar

För ett kort ögonblick fick jag en idé om att flytta väggen till garaget så jag får en större ateljé - den får jag suga på tills vi tömt garaget på "onödiga" ting någon gång i framtiden. Det flyger så många idéer omkring i dessa dagar som passerar hjärnan så jag blir alldeles snurrig. Vill göra om allt och överallt. Kreativiteten flödar så jag blir alldeles matt. Det nya skapande livet har börjat !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Ja jag har plockat in saker nu i snart 3 veckor!! Hur mycket drar man fram/ut på våren??? Och allt ska få plats någonstans inomhus nu! Växter och krukor. Och än har jag inte börjar i växthuset. Samma visa varje år hi hi...
    Önskar dig en fin helg! Här på ön blåser det halv storm.
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa