fredag 14 oktober 2022

Klipp ovanför växthustaket, ny krans och tom trädgård

 

Aldrig varit så tomt

Nu har vi plockat bort allting runt växthuset för första gången på 12 år, alla blommande pelargoner är intagna och alla råa textilier har tvättats. Nu väntar vi bara på att snickaren skall bli frisk och dyka upp med ett gäng brädor som skall målas. Äntligen skall ruttna snickerier bytas ut och till våren hoppas jag ha ett nyrustat växthus som skall målas överallt. Och som skall hålla i många härliga år !




Vuxit enormt

Det stora trädet bakom växthuset har vuxit enormt under de här 12 åren sedan vi byggde växthuset och i sommar har stora grenar hängt över växthustaket och slagit mot taket när det blåst. 



Nu kan jag andas ut

Idag har ett trädbeskärningsföretag gästat trädgården och tagit bort grenarna som hängde över taket - så tacksam. Jill och Tindra från Jill Rogersdotter gjorde som vanligt ett imponerande snabbt och proffsigt jobb. Dessutom jätteroligt att snacka trädgård med likasinnande - härligt med människor som pratar "samma språk" som en själv.

Nu slipper jag oroa mig för att grenarna ska slå på taket i höststormarna. Så skönt. Dessutom finns ett visst grenverk kvar som skyddar från solens kraftigaste strålar och som silar solstrålarna ner i växthuset. 




Kransar vidare

Jag fortsätter att stå ute i det vackra vädret och binda kransar - snart är det ruggigt, mörkt och ogästvänligt så det gäller att passa på så länge det går. Sedan är jag en periodare - har jag börjat binda kransar så fortsätter jag gärna med fler. Ibland har jag ingen lust alls. Så det skiftar. 



Skir krans

Idag blev det en med thuja, torkad hortensia, ljung, spansk mossa och lavendel. En skir krans som inte kräver så mycket material på en tunn ståltrådsstomme. 



Nu äter vi räkmacka

Dagen klarade sig från regn och just nu sitter maken och skalar färska räkor till kvällens räkmacka - är det räkmackans dag så är det. Vi toppar surdegsbrödet med lite riven pepparrot, rom och västerbottenost. Mumsfilibabba. Ett gott glas vitt vin till är inte heller fel - lite får man fira att man jobbat sista dagen.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - hoppas du får en fin helg !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Det har varit så många sköna höstdagar att ta vara på och härligt att göra kransar. Så näpen och fin den blev och håller sig länge.
    Idag ska vi också ta ett krafttag med växthuset. Tömma invändigt, skura och tvätta skuggväv innan bubbelplasttältet flyttar in för vinterförvaring av känsliga växter. Skönt när det är gjort.
    Ha det gott
    /Anette

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa