måndag 10 oktober 2022

Så roligt att skapa krans av torkad strutbräken

 

Kär i torkat naturmaterial

I år har jag upptäckt strutbräken eller vad dom heter i skogen som ett oerhört vackert material att plocka till kransar och dessutom bor jag ju på landet och har nära till skogen för att plocka dom. Så vackert med det här torkade växtmaterialet som finns i överflöd just nu.




Hela skogen är full av dom

I dag var kroppen med mig och det var strålande väder redan på morgonen så det var bara  att ladda cykeln med nyladdat batteri och segla iväg. Helt underbart. Är så tacksam att jag bor på cykelavstånd till både jobb, stad och skogen. Och att jag bor i ett land där det bara är att gå ut i skogen och plocka naturmaterial. Tack, tack, tack. 





Njöt vid planteringsbordet

När jag kom hem stod jag ute i trädgården vid det rostiga planteringsbordet vid ruinen och skapade min krans, så ljuvligt. Har också plockat av nypon och vackra löv men valde ändå att bara använda torkad strutbräken till kransen. 




Rufsig och yvig

Riktigt yvig, rufsig och levande ville jag ha min krans på min stora metallring och det blev den också - nu är det bara ett band som skall till som jag inte hittade just nu, tänker mig en stor rosett av säckväv  och vet att jag skall ha det någonstans. Får leta i gömmorna.



Vilken fantastisk givande dag

Tänk vilken fin höst vi har, jag bara njuter av lediga dagar och det vackra vädret. Tankar kropp och själ för att ta fram i vintermörkret. Strosar runt i trädgården, gräver ner en perenn som stått i sommarkruka, plockar torra blad och överblommat från pelargonerna i växthuset och spelar panflöjtsmusik. Vilken fantastisk givande dag en vanlig vardag, tänk att man får ha det så här bra.

I morgon är det jobbdag och på onsdag är det sista arbetsdagen för mig i det här yrkeslivet även om jag valt att fortsätta som ekonomikonsult på timmar lite då och då när jag behövs. Det känns jätteroligt och ikväll börjar fortsättningskursen på Mera Skaparglädje då inspirationskontot för målning fylls på - helt underbart.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - önskar dig en fin vecka !
Kram/Isa

3 kommentarer:

  1. Otroligt vacker strutbräkenkrans... även utan säckvävsrosett!
    Ha det bra!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Hej Isa!
    Kransen blev riktigt fin.
    Ha det bra /Kram Marika

    SvaraRadera
  3. Naturen bjuder på så mycket vackert helt gratis. Underbar krans. Vad härligt att läsa hur du njuter av livet. Kraaam Pia

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa