tisdag 18 oktober 2022

Sista rosorna, igenbommat växthus och fönsterjakt igen

 

Reparationsresan fortsätter till våren

Idag kom äntligen de efterlängtade snickarna och efter att ha börjat riva i de ruttna snickerierna var det bara att konstatera att växthuset var i sämre skick än vi anat. Nu är hösten så långt gången att det inte var någon idé att fortsätta utan vi fick skjuta på hela renoveringen till våren när det även går att måla, ta bort glasrutorna på taket och byta krönlisten.



Jakten börjar igen

Halvmånefönstret på gaveln mot Blomstergården måste tyvärr bytas så nu inleds jakten på ett nytt - skall bli kul att leta material igen även om det inte är kul att det gamla har ruttnat. Det känns trots allt väldigt bra med snickarna som vet vad dom gör och att material redan ligger i garaget som jag målat idag. 




Lever på drömmen

Reparationsresan har börjat även om det blir uppehåll till våren. Snickarna satte igen med plyfa där dom tagit bort fönster och hakade även av pardörrarna på framsidan och satt igen öppningen. Dom dörrarna skall en finsnickare komma och hämta för renoveringen så även dom kommer att vara som nya till våren. Det ser inte så snyggt ut just nu men jag kan leva med det eftersom jag vet att det kommer att bli så bra till våren. 




Njuter av de sista

I trädgården fortsätter några av rosorna att sätta knopp och idag klippte jag av några knoppiga stjälkar. Det är bättre att njuta av dom i vas inne än att de skall stå i rabatten och fara illa i blåst och regn. 




Ändrat färg under hösten?

Är lite överraskad över färgtonen på rosorna som annars är vita och nästan drar åt det ljusgula hållet men som nu har utvecklat en lite aprikosrosa ton. 




Sommartonen

Här är Claire Austin i blom i juli i vildvackra rabatten i den rostiga stolen och jag har nästan svårt att förstå att det är samma ros men så tacksam att hon fortsätter att blomma. 

Till våren skall hela växthuset tömmas och få en omstart och jag ser så fram mot det äventyret - växthus 2.0 är i startgroparna. Så spännande. Och jag får vara med på heltid. 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - hoppas du har en härlig höstvecka !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Hej Isa! Jag har en gulgrön dahlia som ändrade färg till intensivt rosalila under sommaren. Nu är den gulgrön igen efter att det blivit kallare. Även mina zinnior bytte färg från rosagröna till mörkröda. Väldigt intressant.
    Ha en fin dag!
    /Christina

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa