torsdag 24 juni 2021

Hansjö lanthandel, Hornberga Gård och förhoppningsvis en trädgård i fas


Man kan sko sig på många sätt

Det är alltid lika roligt att besöka Hansjö Lanthandel och strosa runt bland allt kreativt skapande i trädgården och bara njuta. Just det här besöket gick tyvärr alldeles för snabbt pga allt regnande i Orsa, dessutom var det bara 10 grader varmt medan värmen stekte på andra håll i vårt avlånga land. Hann kolla in läget

Hade ju bara tänkt att kolla in läget och fundera lite till på vad jag skulle slå till på dagen efter när regnet gett sig men då var tyvärr butiken stängd så det blev inget fyndande den här gången. Var lite sugen på en vägghängd zinkbalja som fanns i flera olika utföranden. Den trivsamma kaffestugan öppnar till midsommar och här fortsätter alla små roliga installationer i varje hörn.I de charmiga små uthusen på gården är det proppat med både gammalt och nytt i en salig blandning. Så snyggt att göra om zinkhinkarna till lampor !
Finns alltid med

De här stövlarna och den rostiga byttan finns med varje årstid och fylls med det som är aktuellt just för tillfället.  Klöver platsar alltid och gör sig så fint till det rostiga.Zinkhinkar kan man ju inte få för många av och allra helst inte nytillverkade av gammalt material med extra charm. Gården väcks till liv igen

Lunchen åt vi på Hornberga Gård där vi serverades den här goda rökta laxen med hjortronsås och tillbehör. Vi har haft sommarhus i Hornberga under 40 års tid och promenerat förbi Hamregården (som gården hette tidigare) åtskilliga gånger under årens lopp och sett både vilken aktivitet det varit med byggandet och hur gården sedan stått och förfallit så det är så roligt att den väckts till liv igen och får den kärlek den förtjänar. 

Efter en helg med trevligt umgänge med både min far och gamla vänner för första gången på väldigt länge styrde vi kosan hemåt mot Örebro och ett rejält åskväder och närmare 30 grader varmt. Tål inte väderomslag och framförallt inte åska så det blev att tillbringa några ofrivilliga värkdagar i soffhörnet innan både kroppen och vädret stabiliserades igen.

 

Nu står nässelvattnet och drar sig i den gamla toahinken - blir mumma för hungriga sommarblommor

En trädgård i fas hade ju varit trevligt att ha till midsommar

Nu hoppas jag på en riktigt mysig och solig midsommar med en trädgård som ligger i fas när det gäller ogräsrensning, utrotning av nässlor och en inbjudande uteplats som är trivsam att vistas på. Maken har precis klippt gräset och det är makalöst hur en trädgård kan förvandlas bara genom det ! 

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

2 kommentarer:

 1. Ja, Hansjö handel kan man knappast kallad för sparsmakad! Där finns allt... och lite till. Blir nog ett besök där snart igen om jag får tro döttrarna.
  Härligt att du fått träffa din gamla far igen, många är de vi saknat denna tid. Fick första barnbarnskramarna nyligen. Så värda att vänta på!

  Hoppas din midsommarhelg blir njutbar min vän.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Tips! Stugan vid vägen, det ligger mellan Vagnhärad och Tystberga. Värt en omväg:)

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa