onsdag 30 juni 2021

Väldoftande fluffiga Sarah Bernhardt

 

Lyckorus

Nu blommar mina pioner för fullt och det är underbart att borra ner nosen i en fluffig väldoftande Sarah Bernhardt när man strosar förbi. Bordet som blev förstört av ofrivilligt uteliv passar perfekt att hålla upp de tunga blomkvistarna. 



Sveper sin doft över trädgården

I år tyckte jag att det fanns så många blommande kvistar att jag kunde "offra" några till en härlig bukett i växthuset - doften fyller verkligen hela rummet. I trädgården är det inte bara Sarah Bernhardt som bidrar med sin uppenbarelse och arom - många rosor blommar också och sveper sin doft över trädgården. Det är en härlig tid nu. Den som man drömt om hela långa vintern. 



Norrläge håller längre

Det går fort nu i värmen och det gäller att hänga med när det blomstrar i varje hörn av trädgården. Just pionerna i ruinrabatten blommar ganska sent och rabatten är vänd mot norr och har vandrande sol/skugga så då blir pionerna inte överblommade på en gång utan man kan faktiskt njuta av dom ganska länge.



Ser fram mot att bli gammal med mina pioner

Jag har inte haft mina pioner så länge och är överlycklig att det blir fler och fler blomställningar för varje år som går. Riktigt gamla pioner kan ju bli enorma och jag har tänkt att bli gammal  med min trädgård så den som lever får se hur dom utvecklas med åren.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

2 kommentarer:

  1. Det lyder som en god plan: at blive gammel med sine pæoner! Dejligt ser det ud og duften er jo vidunderlig.

    Hilsner fra Ulla

    SvaraRadera
  2. Hej Isa!
    Sarah är en favorit, skulle inte vilja vara utan henne.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa