lördag 26 juni 2021

Midsommarkransen blev lite sen i år

 

Flyter runt och bara är

Idag är det en sån där dag där man bara flyter runt utan måsten eller krav. Äter ur kylskåpet av gårdagens lax- och sillrester precis när man känner för det och tar en väldigt långsam start på dagen. Solen kommer och går, vilstolen står uppställd i ruingläntan och bara fötter njuter av daggfärskt gräs. Boktraven ligger redo på pallen bredvid vilstolen liksom en överfull godisskål med skumstrutar och Lindtkulor. Det är total tystnad i villaområdet och jag bara njuter.



Lever vidare i kransen

Det är dagen i dag jag hinner binda kransen som inte hanns med i går - så rofyllt att strosa runt i trädgården och klippa lite här och lite där. Några knippen gräslöksblommor från degtråget i Blomstergården där gräslöken snart blommat över fick pryda kransen. Penséerna sjunger på sista versen och blev nedklippta idag - några exemplar fick leva vidare i kransen. 



Pryder efter årstid

Den här järnkransen har blivit en favorit att pryda upp under olika årstider. Den har hängt med en höstprydnad som sakta torkat sedan i september i fjol och blev befriad först i går för att prydas upp på nytt igen till midsommar. 




Väldoftande rosor

Rosen Duchess de Montebello som blommar för fullt just nu fick släppa till några av sina förtjusande väldoftande blommor för att liva upp kransen. Så avkopplande att stå i skuggan vid det rostiga planteringsbordet vid ruinen och binda. 



Får bo i kylskåpet i natt

Den kommer inte hålla så länge men det gör ingenting - det är här och nu som gäller. Får spruta den med vatten och kanske lägga den i en plastpåse i natt i kylskåpet så får den lite längre liv.




En riktig påfyllarhelg

I går hade vi gäster i trädgården för första gången på väldigt länge och hade en jättetrevlig midsommarafton. Planeringen började redan dagen innan och på midsommarafton var det bara att ta fram laxbakelserna och dekorera dom. Midsommarhelgen ser ut att bli en riktigt härlig påfyllarhelg. Nu snart väntar årets första sommar - skall bli oerhört roligt att höra Benjamins berättelse.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - önskar er alla en riktig trevlig fortsättning på midsommarhelgen !
Kram/Isa

3 kommentarer:

  1. PRECIS så ska en midsommarhelg vara :) Lugnt här också men en väldig trafik, lite dåligt väder idag gör att alla far runt på ön...
    Ljuvlig krans också, så somrig!
    Ha en fortsatt mysig midsommarhelg nu...
    KRAM Titti

    SvaraRadera
  2. Den laxbakelsen ser onödigt god ut. Visst är det trevligt att kunna träffa vänner, om än med försiktighet. Vi har varit borta på middag och det var så härligt. I sommar kanske många fortfarande inte reser så långt och så länge. Ibland kan det vara svårt att få ihop träffar på sommaren.

    SvaraRadera
  3. Jeg elsker alle jeres traditioner i Sverige. Det er så hyggeligt.
    Smuk hos dig som altid.

    Klem
    Charlotte

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa