måndag 28 juni 2021

Blomstergården börjar leverera


Liten men naggande god

Ibland räcker det med små, små vaser med bara några förtjusande små blommor i för att pynta upp bordet. Flera tillsammans ger ändå lite masseffekt. Här har jag fyllt sticklingsvaser med sommarslöja, gräslöksblommor och stor vaxblomma - skirt möter robust i älsklingsfärgerna. Så roligt att börja skörda från Blomstergården av det jag dragit upp själv. 



Som en spetsunderkjol som sticker fram

Både sommarslöja och stor vaxblomma är nyheter för mig och jag visste inte riktigt hur de skulle växa. På vaxblomman visade det sig att det växer ut små sidoskott längs stammen som man kan kippa av till små vaser - tyvärr är det ingen styrsel på vare sig skotten eller stammen som mest ligger ner i degtrågen i blåsten som varit. Därför hänger dom även över kanten i vasen men jag tycker dom bidrar en hel del ändå både med bladverket och de små purpurfärgade hängande blommorna. Som en spetsunderkjol som sticker fram. 



Den lätta och skira

Sommarslöjan har blivit en favorit med sin lätthet och spretiga utseende. Den vita skira blomman lättar upp både planteringar och inplockade buketter. 




Direktsådda grannar

I Blomstergården växer den i ett av degtrågen tillsammans med stor vaxblomma, rosenskära och sommarrudbeckia. Rosenskäran direktsådde jag så den har tagit lite tid på sig men kommit enormt de senaste dagarna - det blev en lågväxande variant medan den höga sorten inte alls ville komma upp, så det blir inget vällande över kastanjestaketet som i mina drömmar.




Mjukar upp det hårda materialet

Det skira får också möta det hårda materialet i den gamla brandsprutan i koppar som står inklämd mellan några degtråg i Blomstergården. Här huserar också sommaraster som jag hoppas mycket på.




Tar plats med sitt spretiga utseende

I trälådan på den gamla damcykeln i rabatten på framsidan trivs sommarslöjan alldeles ypperligt tillsammans med andra uppdragna sommarblommor. Så roligt att se att här väller den verkligen över kanten och tar plats med sitt spretiga utseende. Det vita skira livar upp överallt och behövs som kontrast till grönskan och annat som blommar i lila i rabatten som kantnepetan, broksalvia och stäppsalvian.

Det går fort nu med allt som blommar överallt - det står inte på förrän man får börja klippa ner något som blommat över som kantnepetan som redan har ett nytt flor på gång.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Ja den där buketten man plockar själv i trädgården gör extra gott i blomstersjälen...
    Härliga sommarbilder av dina sköna blomster Isa :)
    KRAM från Titti

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa