tisdag 2 mars 2021

Vårens första installation på skrivbordet i växthuset

 

Blomsterhavet hägrade

Det härliga vädret fortsatte även idag och när jag cyklade hem från jobbet tog jag stora vägen förbi Blomstermarken. Ibland är det som att cykeln styr själv för jag var i valet och kvalet om jag skulle ta den vanliga nästan bilfria vägen hem eller skulle jag orka med biltrafiken som susade förbi. Cykeln eller något undermedvetet tog beslutet åt mig eller kanske var det längtan efter att få kliva in i ett blomsterhav som hägrade. 




Cykelkorgen fylldes med narcisser

Det är alltid lika härligt och coronasäkert att svänga ner till Blomstermarken och bli uppfylld efter en förmiddag full med siffror.  I dag fick ett knippe knoppiga körsbärsgrenar följa med hem på pakethållaren medan cykelkorgen fylldes med narcisser. Med en pinne kvar i batteriet till elcykeln susade jag hem på nedförsbacken genom skogen vid Mariebergs köpcentrum. 



Vårens första installation

Underbart att landa hemma och pyssla lite i växthuset. Det var så roligt att få duka upp vårens första installation på det gamla skrivbordet där makens tulpanchock från förra veckan fick bre ut sig.  Den sjunger på sista versen nu men jag hoppas den skall hålla sig lite till i kylan nere i växthuset. 



den har startat

Det är nästan inte så man kan tro att det är sant att vårens första månad har startat och den har startat. Vi satt utanför jobbet en stund i dag på förmiddagen och solade - det var helt underbart mot husväggen i lä. Om en månad lagom till påsk öppnar vi golfbanorna för säsongen, så fort det har gått.



Truliga kycklingar platsar alltid

Det är bara några veckor kvar till påsk men små truliga charmiga kycklingar platsar alltid på skrivbordet i växthuset. Under ett tak av hängande tulpaner känner dom sig nog trygga. 



Njuter av Mandelmanns och efterlängtade knoppar

Nu kan man snart frossa i alla vårblommor och jag ser fram mot vårens första inköp av små ljuvliga penséer och när knopparna till narcisserna briser och blottar sina gula skönheter. 

I kväll ser jag också fram mot sista Mandelmanns och nästa vecka börjar Karl-Fredrik på Österlen - som sagt det finns många ljuspunkter i Coronamörkret att glädjas åt.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa 

2 kommentarer:

  1. Såååå himla vackert där på skrivbordet! Ett underbart och blommigt stilleben à la Isa :) Ja nu är det äntligen mars...i morse dalade det dock lite snöflingor. Ja just det, Karl-Fredrik börjar nästa vecka - kul!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  2. Makalös bukett och enligt min mening är de vackrast i slutet. Några veckor till påsk... va! Kollar kalendern, bara fyra veckor. Dags att fixa härligt fastlagsris om det ska hinnas njuta. Ett par lådor vårblommor i alla fall inköpta och ställda på avhärdning.
    Trevlig helg
    /Anette

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa