torsdag 25 mars 2021

Årets pelargon - Astrid

 

Foto: Emilia Ahlgren, Blomsterfrämjandet

Presenterad av Karl-Fredrik på Eklaholm

I morse på Nordiska Trädgårdars Trädgårdsmorgon släpptes vilken pelargon som valts till Årets pelargon - nämligen Astrid. En alldeles ny pelargonsort för mig som jag aldrig hört talas om tidigare men som omedelbart klev in i hjärteroten och väckte vill-ha-känslor. 

Astrid presenterades av ingen mindre än Karl-Fredrik på Eklaholm i växthuset på Österlen. Hon fick en kärleksfull presentation och kommer nog att få flytta in hos många pelargonälskare runt om i landet.


Foto: Emilia Ahlgren, Blomsterfrämjandet


Juryns motivering:

Med mjuktonade färgvariationer som avger värme och enastående reflektion och en blomform som utstrålar romantik till välfylld perfektion, skapas en oemotståndlig magi.
Tillsammans med ett gediget förädlingsarbete uppnår vi målet att skapa en trädgårdsupplevelse för alla – garden performance. 

"Blommorna på Astrid är charmiga. De är små och nästan roslika och sitter tätt tillsammans som i en liten tärnbukett. Kronbladets kant är crèmevit med rosa anstrykning, sedan följer romantiskt rosa för att i djupet bli svagt aprikos. Färgen kan variera beroende på placering, till exempel antar blommorna en mer aprikos nyans inomhus och mer rosa utomhus."

Japp - nu är det bara att ge sig ut på jakt efter en Astrid för det är klart att man måste ha minst en i växthuset i sommar !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

3 kommentarer:

 1. Ihana ❤
  Kiitos Isa siemenistä 💕

  SvaraRadera
 2. Visst är den vacker! Astrid! Hittade en i vår lokala lilla ICA butik i fredags...klart man måste ha en :) Den ska visst bli aprikos ute och prosa inomhus, bara det!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 3. Rosa ska det stå :) Inte prosa!!

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa