söndag 28 februari 2021

Utslagna krokusar, vårens första fjäril och soffhäng på uteplatsen

 

Magisk dag !

Vilken fantastisk dag det blev idag efter en vecka full av vinande blåst, störande fullmåne och en värkande kropp. Herre Gud allt är förlåtet en sån här dag- livet blev helt magiskt när solen värmde från en klarblå himmel, blåsten hade bedarrat och släppt fram en enastående vårdag som värmde upp vår baksida som den varmaste majdag. 

Vi startade förmiddagen med en morgonpromenad och vi var inte dom enda som var ute och promenerade. Alla vi mötte såg glada ut och hejade glatt, barn lekte och människor började fixa i sina trädgårdar. Härligt att se lite människor efter en i stort isolerad vecka på hemmaplan. 
Jul fram till nu

Vi har haft kvar vår utegran fram till nu - har tyckt det varit så mysigt i mörkret och kylan när den lyst upp på baksidan. Men idag när våren formligen invaderade var det läge att plocka bort den och allt pynt. Det var så skönt att såga itu den, fylla säckar med allt ris i trädgården och åka till rislagret för tömning. Alla torvblock befriades från snören och kvistar och förpassades bakom växthuset för att lagra lite mossa på sig till nästa års julpyntande. Sedan var det bara att sopa uteplatsen och ställa fram utemöblerna.Soffhäng i varmaste hörnan

Dom kom aldrig in i höstas så det var bara att dra fram dom till uteplatsens varmaste och soligaste hörna, bära ut dynorna, fårskinn och kudde, krypa upp i soffan och mysa.  Vårens första utefika

Vårens första utefika intogs i soffhörnan med världens minsta pistagebiskvi (ofantligt god) och en kopp Pukkatee - alltså livet kan nästan inte bli bättre. Dessutom valsade vårens första fjäril glatt förbi medan fåglarna kvittrade nere i Blomstergården och fyllde på vårkänslan medan solen smekte en februariblek näsa. Välkomnar humledrottningen

Krokusarna som stått i garaget såg alldeles bleka och torra ut när jag plockade fram dom häromdagen. Nu har dom slagit ut i solskenet och välkomnar vårens första humledrottning. Man vet aldrig när hon har vägarna förbi så det är bra att det finns några blommor som hon kan landa i. 

I ärlighetens namn satt jag inte så länge där i soffhörnan för det var så roligt att vara igång i trädgården och börja klippa ner gammalt och visset, sopa upp gamla löv på uteplatsen och jaga bortsprungna Miskantusgräs som slingrat in sig överallt. Åhh - vilken härlig tid vi har framför oss !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner- var rädd om dig och varandra och njut i solskenet !
Kram/Isa

4 kommentarer:

 1. Ja vilket väder! Rena rama vårvärmen! Helt plötsligt känns allt lite lättare :)
  Underbara bilder och jag önskar dig en SKÖN söndag Isa...
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 2. Hej Isa!
  Har både cyklat och promenerat och fikat på altanen. Det känns som att alla har kommit fram från sina iden. Så skönt.
  Ha det gott /Kram, Marika

  SvaraRadera
 3. Ja vilka härliga dagar det varit nu! Även om jag gillar vinter blir man lite pånyttfödd och sugen på att greja ute.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 4. Underbart, i sanning! Och det fortsätter, i alla fall här. Intet moln på himlen och åtta grader varmt. Darafröna hoppar av otålighet i kylskåpet, men jag vågar inte än.

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa