fredag 3 april 2020

Tack alla söta vårblommorTack alla söta vårblommor

Så har då mars 2020 lagts till handlingarna och ute härjar april för fullt med snålblåst och snöflingor som yr. Nattens snöfall syns fortfarande här och där i trädgården och det är ganska ogästvänligt att ge sig ut.

Tänker att besöken på handelsträdgården på hemvägen från jobbet hjälpt mig att överleva mars - med fullproppade kassar med vårblommor på ett vingligt cykelstyre har jag med glatt hjärta cyklat hem i ur och skur för att plantera i rostiga verktygslådor, gamla zinkhinkar och nyförälskad självvattningskruka.

Förvirrar mig in i sommarens bilder

Nu är siktet inställt på att värmen äntligen skall komma, vinden skall stilla sig och öppna pardörrar i växthuset mot en solig köksträdgård. Jag förvirrar mig in i sommarens bilder och förundras än en gång över kontrasterna mot nuet. Tänk att det kan bli så här om bara någon månad. Oavsett vad som händer i världen kommer blommorna fortsätta att blomma, gräset växa och rosorna att dofta. Det är nu det är en extra lycka att ha en trädgård. Som ger hopp. Hopp om liv. Om ett grönskande och blomstrande liv.
Tandpetarsiljan kom med hopp

I helgen hoppas jag få ut alla trädgårdsmöbler till ruinen som förvarats i växthuset under vintern och göra plats för alla frösådder som så småningom ska invadera. Än så långe är vintersådderna lite tröga eftersom inte värmen kommit än men en och annan låda trotsar kylan och gör entré ändå till min stora glädje. Det finns stort hopp att Tandpetarsiljan kommer att dyka upp lite överallt i trädgården i sommar - i alla fall av antalet små fröer  att döma som grott och kikat upp i sin låda.
1000-tals blommor

Klematisen Sweet Summer Love som spritt sina tappade kronblad överallt längs ena gaveln i växthuset skall klippas ner. Det brukar vara ett drygt jobb eftersom den täcker ända upp till nock. Jag klipper ner den till drygt 50-70 cm.
Den har en enorm växtkraft och brukar alltid hämta sig varje vår och blomma med tusentals små vackra lila blommor.
Trädgårderar i helgen och stannar hemma

Efter naprapatbesök som balanserat upp kroppen är jag redo för lite trädgårdering i helgen - nu hoppas jag att vädrets makter också är givmilda och visar sig från sin bästa sida. Vi gör som vi gjort de senaste veckorna - vi stannar hemma och följer folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

3 kommentarer:

 1. Ja nu är det bäst att hålla sig hemma! I påsk ska växthuset bli färdigt, om väder o vind tillåter...hallonbuskar ska i jord och hönsen gräver upp allt jag planterat!! Huuuu!!
  Ha en fin helg Isa.
  Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Vind og kulde har ikke akkurat fått oss ut i hagen den siste tiden, men nå ser det ut til at vi slipper flere frostnetter og kan starte hagesesongen:-)
  Her kommer ikke det milde været før på mandag..
  Ha en fin helg/Eirin

  SvaraRadera
 3. Det känns faktiskt inte som nån större uppoffring att stanna hemma när man har trädgård och fullt upp med att odla och komma i ordning. Jag skulle egentligen vara fullt nöjd med att dra fram solstolen och studera höns, fjärilar och bin hela dagarna. Det händer så mycket i trädgården med växtligheten för varje dag som går.
  Tandpetarsiljan har jag inte riktigt bekantat mig med förut men ser ut som nån man vill lära känna.
  Skulle också vilja ha ha en handelsträdgård i närheten, lycka!
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa