onsdag 29 april 2020

Pelargonflak, kaos i växthuset och samplanterade Trixie



09.13 svängde vi in på parkeringen

I söndags klev vi upp tidigt och åkte på en liten turné efter veckor av hemmasittande. Handelsträdgården med enbart sommarblommor i skogarna runt Frövi - Katrinebergs öppnade redan kl. 09 och vi svängde in på parkeringen 09.13 - då var det redan några bilar på plats.



Köpte flera flak

Dom hade ordnat det bra med utekassa, handsprit i kassorna och infoskyltar om att hålla avståndet.  Superfina pelargoner för endast 19:90 lockade till flera flak som fick följa med hem. Förutom alla överlevande pelargoner som jag sparat från i fjol brukar jag alltid köpa ett gäng med billiga zonalare att fylla upp blomsterborden i växthuset med och lådor ute.




Samplanterade Trixie

De dubbelblommande små Trixie brukar jag alltid köpa hos Katrineberg och i år hade dom samplanterade plantor med verbena - det blir spännande att se hur dom kommer att se ut i sommar.




Så här brukar plantorna se ut i september när de växt en hel säsong i mormors gamla trädgårdssoffa som förvandlas till blomstersoffa varje sommar.




Måste hitta den ultimata platsen

Köpte 6 st Trixie så det skulle räcka till att pynta upp den gamla rostiga cykeln också. De här sommarblommorna är verkligen helt fantastiska och jag har svårt att tänka mig en sommar utan dom. I år skall jag hitta ett bra ställe att ställa cykeln på också - där den inte ramlar omkull när blåsten drar fram.




Kaos i växthuset

Efter söndagens utflykt är det totalkaos i växthuset. Här trängs alla inköpen med omskolade småplantor, jordsäckar och allehanda krukor. Några pelargoner har flyttat in men de flesta står fortfarande kvar inne i huset. Det brukar vara en del oordning den här tiden innan allt har kommit på plats.

Klematisen vid stegen är i alla fall nedklippt och alla kronblad uppsopade. Fönstren på gaveln som blivit gröna av alla lianer som legat mot är putsade och textilierna på plats. Ibland hinner jag även ta en paus i däckstolen i hörnet och avnjuta en bok mellan allt trädgårderande.




I morgon är en annan dag

Nu har det varit omslag i vädret de senaste dagarna och kroppen har varit helt utslagen. Det har till och med snöat under förmiddagen i går och växthustaket var helt täckt av frost i morse. Efter några ofrivilliga soffdagar hoppas jag vara på banan igen i morgon. Imorgon är en annan dag. Då får man en ny chans. Den tanken har alltid varit tröstande.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Efter kaos kommer ordning. Blir jättefint när allt hittat sin plats.
    Så fina de små Trixie är. Riktigt blomstersvall med tiden. De ska jag kanske också titta efter också vad det lider. Tar det lite lugnt ännu. Fortfarande så kallt på nätterna även i växthuset. Har ju förberett för el men det är inte inkopplat ännu. Har du någon värmekälla typ fläkt i ert växthus? Något du kan rekommendera?
    Kram och fortsatt trevlig helg!
    Annika

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa