söndag 26 april 2020

Ett riktigt skitgöra



Tillbringade dagen i köksträdgården

Lördagen ägnade jag åt att fylla upp de militära degtrågen i köksträdgården med gödsel som så behändigt levererades hem i 30kg-säckar från en god väns sons handbollslag. Säckarna var så tunga att maken fick rycka in och tömma dom i skottkärran och sedan bearbetade jag jorden i trågen tillsammans med kogödseln. Köksträdgården brukar vara den sista platsen i trädgården som jag burkar göra iordning på våren.


Arbete pågår !

Ingen fågel i holken i år

Det brukar alltid bo fåglar i holken som man inte vill störa allt för mycket men i år kom den snabba flugsnappefamiljen inte tillbaka. Lite tomt är det men skönt ändå att få köksträdgården alldeles för sig själv förutom alla andra småfåglar som förnöjt badar och dricker ur det lilla fågelbadet på fot som är det första jag fyller på när jag kommer ut i trädgården. Man måste måna om sina små arbetande vänner i trädgården.




Omöjligt att få bort

Det var många gamla torkade blad från förra året att plocka bort från smultrontornet som tronar i sitt hörn och som spritt sig överallt för att inte tala om alla små löv från det stora trädet bakom växthuset som singlat ner på köksträdgårdens grus på hösten. Det ligger överallt och är nästan omöjligt att få bort.




Vad håller man på med egentligen ?

Dessutom var tegelstenskanten runt om hela köksträdgården helt igenväxt på sina ställen så det blev till att krypa på knä och rensa. Tar nog hela veckan som kommer innan allt är klart. Hade ont överallt när jag vacklade in för kvällen. Det är i dom stunderna man ibland undrar vad man håller på med. Det är som tur är väldigt korta stunder som snabbt går över. Är man trädgårdsnörd så är man.




Magiska under

Purpurkålen som stått kvar i  en av lådorna har helt plötsligt börjat växa igen och bildat nya små blad på stammen - naturens magiska under att förundras över.

Det skulle bli regn under veckan - kanske redan på måndag eftermiddag. Det behövs verkligen för det är snustorrt i rabatterna trots ihärdig vattning, var uppe redan kl. 06.30 i morse och vattnade. Älskar att vara i trädgården riktigt tidigt på morgonen när världen inte har vaknat än och njuter av tystnaden och stämningen.  Så nu gäller det att gödsla överallt - det är bråda tider nu.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra !
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Du har det så fint Isa.
    Er vildt inspireret af dine tre baljer.
    Det kunne jeg faktisk godt tænke mig også.
    Har nemlig en del baljer.

    Klem og skøn aften
    Charlotte

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa