fredag 17 april 2020

Rapport från vintersåddernaTränar på tålamod

När man vintersår får man vara utrustad med stort tålamod då det tar ett bra tag innan de små fröerna behagar att visa sig. Det kanske inte är så konstigt vid närmare eftertanke eftersom dom naturligtvis vill sticka upp sina små huvuden först när värmen kommit. Kantnepetan var dock ganska tidig och har nu fått upp farten till min stora glädje.
Perfekt match till rosorna

Hon var en ny väldigt uppskattad växt i rostiga rosenrabatten i fjol som matchade rosorna så bra. Då köpte jag färdiga plantor ca 10 st och placerade ut dom jämnt i rabatten - nu kommer hon tillbaka med ny kraft och det skall bli så roligt att strössla ut de små egenuppdragna plantorna i slutet av maj.
Sår tidigt för tidig blomning

En annan planta som också tagit för sig och trivdes som vintersådd är Snokörten som man också kan så direkt i rabatten fast då tar det väl längre tid innan den kommer i blomning. Jag kommer att blanda direktsådd och uppdragna plantor av Snokörten i framkant i rostiga rosenrabatten.

Snokört blev Slokört

Det var det här numret av AoT i fjol sommar som fick mig på fall med en flod av snokört på  omslaget. I förälskelsens yra döpte jag dessutom om snokörten till slokört och det namnet lever den absolut inte upp till av döma av bildens magnifika blomning.
Trivs som vintersådd

En annan planta som gillade livet som vintersådd är Tandpetarsiljan som man också kan direktså. Hon ska bli så rolig att följa i trädgården eftersom hon är en helt ny bekantskap och då det blir så många plantor kommer jag att kunna strössla henne överallt i trädgården.
Så förtjusande dillig

Både de flocklika blommorna och det dilliga bladverket ar alldeles förtjusande och kommer att fylla upp så bra i rabatterna.

Gurka, spetspaprika, blomstermorot, sommarrudbeckia och andra små vänner är också på gång men behöver lite mer tid på sig innan dom kommer upp i ovanstående plantors omfång. Och jätteverbenan börjar äntligen gro - blev riktigt orolig ett tag att jag skulle blir utan i år men nu är hon äntligen på gång. Lycka djupt in i odlarhjärtat.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra.
Kram/Isa

PS. Just nu är det problem med bilder i Blogger som håller på att åtgärda problemet - hoppas att det löser sig snabbt /Isa DS

3 kommentarer:

 1. Följer din härliga blogg och blir så inspirerad. I år har jag sått flera av de växter som jag hittat hos dig.
  Men idag såg jag att i ditt senaste inlägg så av någon anledning kan jag inte se bild 2,3,5 och 6. Är det bara jag?

  Ha en bra dag
  Annelie

  SvaraRadera
 2. Det är något strul med blogger och bilderna, jag har drabbats av samma sak. Hoppas att det löser sig automatiskt. Återkommer och njuter av dina sådder då!

  SvaraRadera
 3. Jag får inte upp några bilder i ditt inlägg! Så märkligt! Blogger som spökar??
  Nåja, ha en fin lördag o sköt om dig...
  Vårkram från Titti

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa