söndag 29 mars 2020

Dansande vårtecken, träningsvärk och små glädjorFjärilar kommer med hopp

Vårens första fjärilar dansade rusiga runt i solskenet i helgen och första humlan surrade bland scillorna - så underbara vårtecken att bli glad åt. Blir lycklig i själen när fjärilarna börjar komma. Såg till och med en citronfjäril som fladdrade över grannens staket. Det känns som dom kommer med hopp och det behöver vi en stor dos av nu i dessa tider.
Tulpaner enligt tradition

Något annat jag blir lycklig över är makens tulpanchock som fyller upp den gamla soppterrinen enligt tradition. Krispiga och papegojiga pryder dom matsalsbordet även om dom fick flytta ut på baksidan en stund för fotograferingens skull.
Ryckte upp nässlorna med rötterna

Fåglarna kvittrar och solen skiner. Det känns nästan som vanligt även om vi håller oss mest hemma nuförtiden. Tacksam har jag tillbringat helgen på uteplatsen i södersol med att städa undan vintern, sopat, rensat mellan plattor och plockat ut utemöblerna. Klippt perenner och rosor och ryckt upp nässlor med rötterna. Har sparat nässlor i rabatterna för fjärilarnas skull men just här vill jag inte ha dom.
Rejäl nedklippning

Har klippt ner lavendeln rejält som stormtrivs i hörnet i solen - den var riktigt förvedad och gammal. I vanliga fall är uteplatsen det sista jag brukar göra på våren och då klipps vanligtvis lavendel bara i "topparna" så den behövde en rejäl klippning - hoppas nu bara att plantorna överlever kuren. Det är ju trots allt bara mars än. Det är så lätt att tro att vi är långt framme när vi inte haft någon vinter.
Ömma muskler

I dag har jag världens träningsvärk så i dag har jag inte gjort många knop.  Muskler man inte visste att man hade har gjort sig påminda.

Kvällarna blir ljusare nu i och med sommartiden och jag ser fram mot påskledighet i trädgården. För säkerhets skull har jag tagit semester veckan efter påsk också för att riktigt njuta och fixa i trädgården. Hoppas the handyman har fixat klart framsidan till dess - fast man vet ju aldrig med hantverkare. Dom verkar ha en annan tidszon än alla vi andra.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner och ta hand om varandra !
Kram/Isa

2 kommentarer:

  1. Deilig med vår med blomster, grønnskjær på buske, humler og sommerfugler.
    Fuglene holder ivrig på med nye reir, og noen trekkfugl titter innom på turen.
    Ha en riktig god og lang påskeferie/Eirin

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa