söndag 5 april 2020

Pyntat i växthusetUnderbart att få leva växthusliv igen

Vilken härlig helg det varit. Har mest hållt till i växthuset, städat undan och burit ut trädgårdsmöbler. Så underbart att få leva växthusliv igen. Sen slog lusten att pynta upp på skrivbordet till och det fick bli en tur till en handelsträdgård nära mig - Blomstermarken som fullständigt dignar av vårblommor. Som alltid var det en fröjd att gå runt och botanisera bland växterna.
Ny bekantskap

Den här underbara ljusgula aklejan gick ju bara inte att motstå. Tror inte jag sett en gul akleja tidigare. Hur som helst blev jag störtförälskad utsvulten som man är på vår och sommarblommor.
Den fick flytta in i zinkhink tillsammans med små påskliljor och penséer - sedan hoppas jag plantera ut den i rabatten och sänder en önskan att den skall trivas och sprida sig så som aklejor brukar göra.
Så användbara

Det var så roligt att avbryta allt städande för att istället pynta upp på skrivbordet i växthuset. Stenäggen kommer från bloggvännen Carina på I Vått och Torrt på Österlen och påskäggen från en annan bloggvän  - nämligen Sofia med Sofias Bod.
Plockade fram ur gömmorna

Vårginst fick flytta in i en mindre zinkhink tillsammans med murgröna, pensée och påsklilja. Den lilla fågelburen har varit med länge och fick lysa upp bordet lite med sin form.
Busiga kycklingar

De små söta kycklingarna som ser lite busiga ut kommer från Wildlife garden - dom hittade jag under en konstrunda i februari på Frövifors Pappersmuseum. Ett jättemysigt ställe som jag gärna återvänder till när det finns möjlighet. Konserten vi tänkte gå på under mars blev tyvärr inställd som så mycket annat i dessa tider. 
Återvinning

Hade ett litet rede sparat från tidigare påskar som det bara var att plocka fram och lägga i några ägg. Den som spar han har.
I morgon fortsätter röjandet

Hängaren med de tre små krukorna har jag fyndat på en trädgårdsmässa för en massa år sedan. Den har sedan hängt utomhus och rostat. Nu fick den flytta in och har perfekt storlek för penséerna.

Nu har jag kommit en bit på väg i växthuset och i morgon skulle det bli riktigt soligt och varmt på eftermiddagen så då fortsätter röjandet. Textilierna ska ut och duken strykas och läggas på - så roligt att få leva växthusliv igen.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - var rädd om dig och varandra.
Kram/Isa

1 kommentar:

  1. Så fint... som alltid är det en fröjd att läsa din blogg. Tack för vårens återkomst!

    Sköt om dig,
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa