lördag 14 mars 2020

Buddhapojken sprider stilla energi i trädgårdenTacksam för min trädgård

Idag var det ett fantastiskt väder även om vindarna fortfarande är iskalla men det var bara att klä på sig och skutta ut i det vackra vårvädret. Egentligen skulle jag suttit i en bygdegård hela dagen på trädgårdsdag men med coronaviruset som stökar till livet avstod jag.

Det kommer nya trädgårdsdagar och trädgårdsmässor - tills hotet blåst över är jag så tacksam att jag har en trädgård att vistas i. Och allra helst en sån här solig dag.
Jag tror solen lyste lite extra på Buddhapojken där han stod på knä på det gamla trädgårdsbordet i ruinen och spred sitt lugn.
Bidrar med sin stilla energi

Jag blir lugn bara av att titta på honom. Han bidrar med en stilla energi som sprider sig i trädgården. Symboler är viktiga i trädgården tycker jag. Symboler som står för något och förstärker den känsla man vill ha i sin trädgård. Och jag vill ha frid, lugn och ro i min trädgård. Allra helst nu när hela världen är i kaos där ute.

Favorit just nu

Ranunklarna har klarat flera frostnätter ute och jag tror att ruinen skyddar dom lite från värsta kylan. När jag vaknade till vid 04-00-tiden i morse var det -4 ute och vattnet i vattenkannan i växthuset var fruset upptäckte jag senare.
Ljuvliga ranunklar - är så förtjust i dom ! Finns i så många härliga färgnyanser och tål en hel del fast den ser skör ut.
Klippt, klippt och klippt

Mest har jag hängt i rostiga rosenrabatten i dag och klippt ner torra sommarblommor med häcksaxen i 3-5 cm bitar direkt ner i rabatten. Istället för att lägga det på komposten så hamnar det där det ska på en gång. Förr tyckte jag att det såg så skräpigt ut men nu ser jag bara liv istället. Sedan skall jag lägga på gödsel blandat med barkmull lite längre fram.
Slumrade till

Släpade ut en korgstol och ställde den mitt i solen. Det var UNDERBART att sjunka ner där efter allt klippande - tror till och med att jag slumrade till en liten stund. Det är så tillvaron i trädgården ska vara - att varva trädgårderande, avslappning och njutning. I love it.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

3 kommentarer:

 1. Ja han ser ut att ge vila...låter som en riktigt skön dag i trädgården för dig, härligt!
  Vårkram från Titti

  SvaraRadera
 2. Ja, han sprider verkligen frid och ro, den lille.
  Impponerad an ranunkeln. Jag har aldrig vågat prova den som utomhusväxt, men efter en god avhärdning skulle det nog gå. Kul!
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Beautiful garden, wonderful photos.
  Have a nice week and keep well

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa