söndag 8 mars 2020

DIY - pallkragevägg i trädgårdenPåhittig sonhustru

Pallkrageväggen i köksträdgården skapades för 6 år sedan (om inte minnet sviker mig) efter en resa till Oslo där svärdottern byggt en sänggavel av gamla slitna pallkragar. Den var så himla läcker att jag funderade om inte den idén skulle kunna användas i trädgården och just här hade kastanjestaketet inte räckt till så det passade bra med en hel vägg av gamla pallkragar.
Fortfarande "glapp" på väggen

De pallkragar vi hade räckte inte ända upp utan det blev ett "glapp" längst upp och det är det fortfarande efter 6 år. Det som inte blir färdigt direkt har en tendens att aldrig bli klart. Har inte direkt saknat den sista pallkragen eftersom Klockrankan har slängt sig runt stolparna som sticker upp och fyllt upp utrymmet.


.

Lätt som en plätt

Så här såg det ut när vi byggde pallkrageväggen. Först slog vi ner 4 st rejäla stolpar som man kan skruva fast pallkragarna på. Själva pallkragarna delade vi på kortsidorna så vi fick ut två stycken delar av varje pallkrage. Sedan var det bara att "stapla" dom på varandra på väggen och skruva fast.
Hoppas dom återvänder

I fjol hade vi flugsnappare som bodde i holken på väggen och jag hoppas av hela mitt hjärta att dom kommer tillbaka i år också för dom var en fröjd att ha i trädgården. Så snabba och duktiga flygare. Roliga att följa. Och omöjliga att fånga på bild.
Rabarbern hamnade utanför

Väggen har hållt väldigt bra genom åren och kanske 2020 blir året när väggen blir klar. Kom på att vi har en pallkrage kvar precis utanför köksträdgården mot rosenhäcken som fick stå kvar när vi anlade köksträdgården. Tanken var väl att rabarbern skulle få flytta in i köksträdgården så småningom och pallkragen tas bort men sen har den blivit kvar. Rabarbern är väldigt sur och ingen favorit precis så jag skulle inte sakna den om den försvann.

Dessutom börjar det bli svårt att komma emellan med gräsklipparen så det finns många fördelar med att ta bort både rabarber och pallkrage. Hoppas den är i sådant skick att den går att använda till pallkrageväggen. Vill ju ha patinerade bräder så de matchar de som redan sitter där. Får bli ett tidigt vårprojekt i lämpligt format.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

2 kommentarer:

 1. Good afternoon Isa,
  What a nice blog you have. It's interesting to read your gardenstory's
  Have a great new week ahead. I hope it will be a week with a lot of sunshine.
  Flowergreatings from Holland
  Marijke

  SvaraRadera
 2. Ja tänk så mycket det går att göra med pallkragar. Det här blev ju väldigt bra! Och inte gör det något att det är ett glapp inte.

  Ha en bra vecka!
  Anita

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa