tisdag 10 mars 2020

Primulor i verktygslådaCykeln går av sig själv

Det är livsfarligt att ha en handelsträdgård inom räckhåll för cykelturen hem från jobbet för det är som att cykeln hittar dit alldeles av sig själv. Jag behövde bara svänga in där en gång och sedan har cykeln liksom tagit över, styr själv och det är bara att hänga med. Jag brukar inte streta emot utan trampar glatt på i symbios med min älskade cykel. Efter en förmiddag fullspäckad med siffror är det rena drömmen att kliva in en värld full av sprakande färg och lyckliga dofter.

Rostig verktygslåda

Färgstarka primulor till extrapris formligen skrek åt mig när jag klev av cykeln framför handelsträdgården och det var bara att langa ner några i korgen. Plättar på tråd fick göra dom sällskap och väl hemma fick hela härligheten flytta in i den rostiga verktygslådan som jag rotade fram under en buske där den bott en längre tid.

Dubbla skönheter på lök

Blomstermarken hade även tulpaner på lök till försäljning och dessa dubbla skönheter uppenbarade sig framför mig. Ryckte raskt upp 10 st godingar och nu står dom på ett loppat fat i växthuset.

Just den här tulpanen är så vacker med sina röda strimmor.


Törstar efter färg

Eftersom dom står i växthuset där det är svalt kommer dom att klara sig länge. Dessutom är det så härligt att mötas av vackra tulpaner när man kliver in i växthuset. Man längtar efter färg just nu och gult är aldrig så vackert och ger så mycket energi som den här tiden.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

2 kommentarer:

 1. Önskar min cykel tog mig till en handelsträdgård! Här finns ingen på cykelavstånd längre, den enda slog igen för två år sen efter att taket rasade in på ett av växthusen. Kniva trädgård och Torsångs handelsträdgård är närmast men då måste man ha bil. Nej, var glad över din egensinniga cykel du, hihi!

  Underbart arrangemang av de gula tulpanerna!
  Ha det fint!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Lyllos med handelsträdgård i närheten och lättlärd cykel! Saknar ett riktigt wow-ställe i närheten, 2 mil till Klockargårdens Trädgårdsbutik som är den mysigaste i mina trakter.
  Känner igen det där med att längta efter färg vid denna tiden. Det är lite som att ja sötsug.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa