söndag 9 december 2018

På besök hos Milla trädgårdsmästareStannade till i somras

Redan när vi svängde in på gatan i Laholm såg vi direkt var Milla trädgårdsmästare bodde. Här vällde rosorna över staketet och grönskan var precis så där frodig som man drömmer om. Vi stannade till i somras på väg ner till Österlen när det var Öppen trädgård över hela Sverige.
Huset låg så vackert inramat med staket och pergola med grind - smakfullt byggt för att harmoniera med varandra.
Blomstrande sagodröm

Det var som att kliva in i en blomstrande sagodröm när man klev in genom grinden. Nu när jag sitter här och tittar tillbaka och kliver in i känslan igen så slår det mig att vi skulle kunna göra en liknande entré på vår framsida som är helt obearbetad. Den liksom bara ligger där och väntar på att få bli nått.

Härliga sittplatser med vackra kruksamlingar dyker upp lite här och var i trädgården.
En vilsam patinerad trädgårdsmöbel strategiskt placerad i skuggan bakom ett stort träd.
Skuggträdgård

Här på baksidan av huset har Milla skapat en skuggträdgård med många hostor och en slingrande gång av gräsmatta som leder vidare runt huset. Att det är ett proffs som skapat den här trädgården märks tydligt överallt.
Stekande hett

Vackra rosenbågar delar av trädgården och leder in i nya trädgårdsrum. Den här dagen var det stekande hett och strålande solsken från klarblå himmel vilket gjorde det svårt att fota pga av alla skuggor och det skarpa ljuset.
Myllrande köksträdgård

Genom rosenbågen ledde en grusgång oss in i en myllrande köksträdgård med rostiga staket, ett fullproppat växthus med tomatodlingar och vackra pallkragar med grönsaker och krasse i en skön blandning.

Trädgården var inte så stor, men välplanerad så här får även ett litet lusthus (och mycket annat) plats.

Stämningsfullt

Här inne var det stämningsfullt med tända ljus, porlande vatten från fontänen och sköna sittplatser. En liten oas i hettan.
Vacker piedestal

I grönskan vid dammen var en vacker piedestal placerad med en vit kruka med sommarblommor som bröt av det gröna.
Trevligt och inspirerande besök

Jag fick även en pratstund med Milla vilket var väldigt roligt eftersom jag följt henne på hennes blogg under många år. Under dagen fanns det även servering, försäljning och underhållning i trädgården. Ett väldigt trevligt och inspirerande besök i en fantastisk trädgård.
Besök gärna Millas blogg

Hon tipsade också om hennes systers trädgård som senare blev vald till Årets trädgård av tidningen Drömhem & Trädgård, tyvärr hann vi inte dit eftersom vi hade en tid i Skåne att passa. Hoppas på nästa "Öppen trädgård".

Gå gärna in på Millas blogg http://millastradgard.blogspot.com/ där hon just nu visar sitt julpyntade hem - så vackert och inspirerande !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

3 kommentarer:

 1. Låter ju som om vi var där samma dag... är det möjligt... Tycker så mycket om hennes trädgård och håller med om att den både är välplanerad och innehåller mycket.
  Kram
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej på er tjejer! Isa vilket fantastiskt fint blogginlägg från vår trädgård!!! Tusen tack! Så vackra bilder!
   Och Anette, ni var där samma dag! Så himla kul att ni kom, båda två!!
   Stor kram
   Milla

   Radera
 2. Men vilken trädgård! Wow!! Inspirerande och otroligt vacker...
  Kram från Titti

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa