fredag 2 februari 2018

Annorlunda vas för många tillfällen
Tulpanräddning

Förra veckans tulpaner började bli lite hängiga fast några gick faktiskt att rädda. Dom hamnade i den här vasen som består av fem provrör som hänger i en ledad ställning.

Himla användbar när man kan ställa in den som man vill. Här har jag valt att vika in alla mot varandra så det bildas en rundel som hålls ihop av ett band. Man kan naturligtvis också ta vanliga flaskor i olika storlekar och använda samma princip.


Ursäkta bildkvalitén


Utvecklad

Här har jag vecklat ut ställningen och genast fick vasen ett annat utseende. Har jag tur står sig tulpanerna över helgen i alla fall. Nytt vatten och ny snittyta kanske hjälper till och lite svalt om fossingarna till natten.

Byter skepnad

I trädgården dyker den upp i olika skepnader beroende vad jag hittar att stoppa i den. Här har jag fyndat astrar en sensommar. Skulle gärna så astrar i köksträdgården enbart för att kunna plocka av till buketter.

Till midsommar passar det med prästkragar, jättedaggkåpa och gräslöksblommor.
Periodare

Snurrar man ihop vasen på midsommarbordet får den ett helt annat utseende igen. Jag använder den här vasen i perioder och i perioder glömmer jag bort den. Men nu får den vara med igen.
Vilt och yvigt

Här är det rankor från skogsklematisen Paul Farges som tillsammans med gräs flyttat in i vasen i växthuset. Det är det som är så bra - man kan ta vad som helst. Till sommaren skall jag plocka rankor från klockrankan och stoppa i - lite vilt och yvigt, så vill jag ha det. Ogräs från dikesrenen på väg hem från jobbet kan också vara en fullträff.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

3 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Sicken perfekt vas! Gillar det där med att samla blommor och blad i lite olika vaser som ett stilleben på bordet...
Fredag och snö här! Jag som precis hade fått lite vårkänslor :)
Kram från Titti

A Casa Madeira sa...

Lindas fotos!
janicce.

Solstrimmor sa...

Minsann en riktig smartvas, så användbar och sirlig!

Glad söndag!
Kramar från Eva-Mari