onsdag 31 maj 2017

Bland smultronblom och Karenrosor
Gammalt och torrt får vara kvar

Den senaste tidens värme har gynnat jordgubbarna som nu blommar för fullt - så nu hoppas jag att jag skall hinna före skatorna i sommar. Har två lådor fulla med plantor plus alla som "hoppat över skaklarna" och etablerat sig på marken längs tegelstensinramningen och som jag inte har hjärta att rycka upp. Fortfarande har jag inte hunnit få bort allt torrt i lådorna sen förra året men tydligen går det bra ändå !
Varvar jordgubbar och smultron

Smultrorna i smultrontornet av zinkbaljor trivs också - så jag kan varva mellan att plocka smultron och jordgubbar i sommar. Brukar alltid förse mig när jag håller på i köksträdgården och på de dagliga rundorna - det är mumsfilibaba att plocka direkt och stoppa i munnen.

Gräslöken är lika blomvillig den och jag tycker det är så vackert att kunna plocka av lite gräslöksblommor och sätta i en vas.

Elisabeth blev Karen istället

Det ser så futtigt ut när det är nyplanterat i krukor och lådor som här i de stora olivkrukorna. Fick inte tag på Queen Elisabethrosen  utan köpte istället Karen Blixen som jag också har i perennarabatten sedan många år. Den blir ca 80 cm hög och har stora vita blommor som doftar svagt. Får jordslå henne i höst så hon klarar vintern.

En romantisk dröm

Här har vi henne - japp, jag tror det kan bli riktigt romantiskt framför växthuset i sommar  precis som jag drömmer om !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

3 kommentarer:

Ellan H sa...

Så otroligt fint du har det. Blir mer och mer nyfiken och måste nog snart ta en tripp till Örebro. :-)
Hoppas din underbara ros klarar sig fint.
Kram

Merja sa...

Så gott att kunna gå och små äta både jordgubbar och smultron medans man är ute:)
Fina minnen!
Ha det fint!

HWIT BLOGG sa...

Det blir nog en romantiskt sommar framför växthuset! Lovar!
Härliga bilder du bjuder på...
Sommarkram från Titti