tisdag 23 maj 2017

Ibland känner jag mig som en Emma
ABC-biten

Fyndade en Emma som ingår i Lisa Larssons ABC-flickor på Antikmarknaden i Nora i helgen. Tack snälla M som är en trogen läsare av bloggen för att jag fick köpa henne. Det är ganska nyligen jag "upptäckt" Lisas fina keramikalster och blivit biten.

ABC-flickorna designades av Lisa 1958 och fanns i produktion fram till 1973 (om informationen jag läst är rätt). De var ganska omstridda när de kom ut på marknaden men blev snabbt de mest populära Lisa Larsson-figurerna.

Sakta men säkert

Sedan tidigare har jag en Dora också så Emma slipper känna sig ensam på hyllan. Nu fattas bara Amelia, Beata och Charlotta så är systraskaran komplett. Jag tänker mig att köpa en dam om året så utökas samlingen sakta, successivt och plånboksvänligt.

Precis som Emma brukar jag sträcka ut mig i däckstolen i växthuset med en bok i knät så jag känner igen mig i henne. Fast nu har jag mest löpt runt i trädgården och rensat ogräs, hällt ut bikarbonat i alla springor i stenbeläggningar för att hålla ogräset borta och klippt ner det sista som är kvar i rabatterna.

Puhh - det är jätteskönt att äntligen få trädgårdera även om det blir intensivt under maj och juni innan man går in i lugnare tempo och bara njuter - då skall jag bli en Emma på riktigt ! !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

6 kommentarer:

Merja sa...

Missade helt Antikmarknaden i Nora! Fina skulpturer!
Ha det gott i trädgården:)

Mette i hagebloggen Furulunden sa...

Så søte de er da. Ønsker deg en finfin uke i den vakre hagen din. Klem fra Mette i Furulunden.

Solstrimmor sa...

För 10 år sen ropade jag in en Charlotta på auktion och var så lycklig! Ett tag, innan mannen petade ner henne från fönstret hon ståtade i och gick i tusen bitar. Gissa om jag var ledsen? Har tänkt köpa en ny Charlotta men nu är hon så svår att få tag på... och dyr också! Kikar på Tradera ibland.

Lycka till med din samling av ABC-flickor!
Kramar från Eva-Mari

Glädjekällan sa...

ABC-flickorna är också mina Lisa Larsson favoriter. Har sedan många år alla de där vanliga fem och har ännu inte tröttnat på dem.
Trevlig helg!
Birgitta

HWIT BLOGG sa...

Snygga figurer! Men kan man ha bikarbonat mot ogräs bland stenplattor? Wow! En ny värld öppnar sig, jag som brukar sitta med en kniv och rensa mellan plattorna....tar ju dagar!!!
Önskar dig en skön helg nu...
Kram från Titti

Trädgård i Torslanda sa...

Så fina och mysiga. Lätt att känna igen sig i dem.
//Helene