tisdag 9 maj 2017

Mötte våren i Frankrike under ett doftande blåregnFörälskad

Det är lätt att bli förälskad i den lilla franska staden Angers som yngste sonen flyttade till förra året. I helgen var vi på efterlängtat besök och möttes av blommande blåregn, pittoreska gatugränder och ett lugnt avstressande tempo.
Som hämtat ur en sagobok

Vissa delar av staden ser ut som hämtade ur en sagobok med sina kullerstensgator, gamla byggnader med tinar och torn och skyltar som på 1500-talet.
Lycklig av doften

Att kliva in under det här doftande blåregnstaket gör en lycklig långt in i själen. Hade tänkt sätta ett i växthuset men insåg att stammarna skulle bli alldeles för stora och tjocka med tiden. Får njuta när man är utomlands istället.
Mitt i staden ligger ett gammalt slott som omges av en fantastisk barockträdgård.
Kastanjestaket

På baksidan har man satt upp en franskt kastanjestaket - lite grövre än det vi kan köpa i Sverige på rulle och som omger köksträdgården här hemma.
Fantastiskt vackert i en ringlande form och med olika höjder på bräderna. Bräderna är fristående.
"Hemlig" ingång till slottet kanske eller till en fängelsehåla för flera hundra år sedan.
Saknar ljudet

Staden bjöd på enorma fontäner. Precis utanför vårt hotell fanns en och man vande sig snabbt vid ljudet så första natten hemma kunde jag knappt sova för det var alldeles för tyst.
Allt i terrakotta

Den här läckra balkongen föll jag pladask för - allt i terrakotta tillsammans med gröna växter. Lejonhuvudet är liksom pricken över i.
Gigantisk marknad

Under lördagen pågick en enorm matmarknad i staden där man kunde köpa allt i matväg som den här gigantiska spenaten. Allt närodlat, i lösvikt och direkt av odlaren.
Handlar av sin handlare

Sonen har för vana att alltid handla på marknaden varje lördag och det var väldigt trevligt att följa honom runt till de olika handlarna. Man handlar alltid av sin handlare - så han hade ett antal utvalda han besökte och som hälsade hjärtligt och välkomnande.
Det är det här som kallas livskvalité

Här har vi en av handlarna som sålde bär, frukt och grönsaker. Sonen fyllde omsorgsfullt sin kasse med korvar rullade i provencalska kryddor, krämiga ankägg,  milda getostar, färskpressad äppeljuice och solmogna apelsiner. Sedan inhandlades dagligen bröd från den lokala bagaren i kvarteret och frukosten vi bjöds på smakade ljuvligt - mycket godare än hotellfrukosten. Det är det här som kallas livskvalité!

Det absolut bästa på hela resan inträffade dock på söndagen - något jag hett och länge trånat efter till trädgården blev äntligen mitt - fortsättning följer !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

7 kommentarer:

 1. Ser ut att ha varit en härlig upplevelse, och blåregn är en favorit. Gjorde ett försök, den har överlevt några vintrar, men plötsligt förra sommaren vissnade den. Får se om det är något liv i den i år.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 2. Det ser alldeles underbart ut - även om jag skulle tycka att det skulle vara lite tråkigt att ha en av sönerna så långt bort...
  Men tänk vad man får uppleva tack vare sina barn! Denna lilla franska stad hade ni kanske aldrig kommit till annars...?

  Kram // AH

  SvaraRadera
 3. Underbart säger jag bara!
  Kram Luna

  SvaraRadera
 4. Spännande med fortsättning...... Underbara bilder och väldigt mysigt. Gillar också Frankrike men det blir inte så ofta. Du har ju en bra anledning att åka dit ofta nu.
  //Helene

  SvaraRadera
 5. Han hade hittat en riktigt mysig,pittoresk plats att bo på.
  Antar det blir fler besök där.
  ....å så blir det ju fortsättning följer.....

  SvaraRadera
 6. Oj så vackert! Tack för de vackra bilderna, känns som man själv också varit på en liten resa :)
  Och nu blev det så spännande, vad har du hittat???

  SvaraRadera
 7. Kan man möta våren på en mer underbar plats? Vilken vacker liten stad! Sonen kunde inte hitta en bättre plats att flytta till... förmodligen en spegling av sin mor? Jag är så nyfiken på vad du haft med dig hem.

  Må gott hemmavid också fastän allt slit som nattfrosten ställer till.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa