onsdag 3 maj 2017

Ätlig hanging basket i köksträdgården i årAlldeles för lätt

Det är så lätt det där att bara klicka till när man sitter vid datorn och vips har man beställt hem 30 små jordgubbsplantor. Det är bara det att sedan när aviseringen kommer är det alltid på en dag som man inte orkar ta sig till utlämningsstället och till slut så måste man ändå dit innan de stackars små liven har dött av syrebrist på någon fullpackad lagerhylla.

Även om det tog några dagar den här gången också så var plantorna i fint skick när jag äntligen hade kraft och ork att förbarma mig över dom vid planteringsbordet i solskenet i dag.

Bär hela säsongen

Ampeln i köksträdgården fylls med ampeljordgubbar i år - sorten Roman F1 som skall ge skörd hela säsongen med avlånga, mörkröda goda bär. Den blommar med söta rosa små blommor så nu väntar jag mig en fantastisk "hanging basket" i sommar med både blommor och bär. Bättre kombo kan man ju inte ha i sin köksträdgård. Och tänk att kunna plocka söta jordgubbar hela säsongen - det vattnas redan i munnen efter solvarma bär !

Blandar blommor och grönsaker

I fjol hade jag "bara" blommor i korgen och i slutet av sommaren hade den en fantastisk blomning. Har blivit mer och mer intresserad av odling så det kommer nog att smygas in mer och mer grönsaker och kryddor i köksträdgården. Blev nog inspirerad av Farbror Gröns balkong på trädgårdsmässan och hans fantastiska blogg. 

Hur jag fyller min hanging basket kan du se i det HÄR inlägget.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

7 kommentarer:

Trädgård i Torslanda sa...

Hoppas du får fin utdelning. Hade jordgubbar i amplar ett år men tyvärr var det svårt att hindra fåglarna från att ta dem. Hoppas du har mer väluppfostrade fåglar eller att du kan skydda dem när de börja blir röda.
//Helene

Merja sa...

Låter både fint med rosa blomning och sen bären. Kom på att jag har två liknade amplar som legat i fler år som jag aldrig använt...i år är det kanske dags.
Har ett paket hämtat med växter som nu ligger i källaren. Måste ta tag i den idag!!
Ha det fint!

Rost och rädisor sa...

Mums med jordgubbar! Det kommer att bli så fint. Praktiskt att odla ätligt i amplar för man använder utrymmet bättre.
Allt gott
/Anette

HWIT BLOGG sa...

Åh så fint! Nu fick jag en idé :) Härliga bilder du bjuder denna fredag...
Ha en skön helg!
Kram från Titti

... sa...

Ah, en hanging basket skulle ju passa bra för krasseplantorna om det blir nåt av fröna jag satt :)

Tjingeling,
Monica

Jennys Vita Villervalla sa...

Tjusigt!
Jag ska prova ampeltomater i år tänkte jag.
Ha det fint!
Kram
Jenny

Ulrika Johansson sa...

Tack för ett bra bärtips! Av någon anledning är jag också i gång med att fixa mer bär till trädgården och nu fick du mig att tänka om när det gäller krukodling. Mer bär får ersätta blommor!
Ha det fint!