onsdag 10 maj 2017

Frankrike del 2 - mitt fynd från Brocante Market!Förtjusande liten butik

Jag hittade en fantastisk liten förtjusande affär i Angers som hade allt möjligt roligt i en stil som jag föll pladask för. Den franska lilla termosen såg jag först i skylten och naturligtvis fick den följa med hem till växthuset. Den kommer att fyllas med teevatten åtskilliga gånger och varje gång kommer jag att påminnas om resan och Frankrike.

Honungsburkarna bär på egen historia som kommer lite längre ner i inlägget.
Inspirerande text

I samma affär hittad jag en vacker kalender för 2017 för halva priset. När man fällde ner locket till boken hittade man en väldigt klok och inspirerande text. Så nu försöker jag leva mitt liv med ett öppet hjärta och sinne för att förverkliga drömmar och visioner.
En hatt som förändrar hela livet

Jag brukar alltid shoppa på mig några böcker från Pocketshopen på Arlanda när jag skall ut och resa. Då har man alltid något att se fram mot på flyget eller i väntan på gaten. Dessutom brukar alltid personalen vara så hjälpsam och tipsa om titlar när de ser vilken sorts böcker man är intresserad av.

Nu blev det så lyckat att tjejen i shopen plockade fram Presidentens hatt som handlar om Frances Mitterands hatt som kommer på villovägar och vilken betydelse den får för de som råkar hitta den  - hela deras liv förändras. En fantastisk bok som rekommenderas varmt.

Vi skrattade båda två när jag utropade - åhh jag som skall åka till Paris !
Timing !!

På söndagen var det Antikmarknad i Angers, Brocante Market - vilket det alltid är första söndagen i månaden. Klart vi timade in så vi kom på besök just då. Den började redan kl. 09 på morgonen - jag kunde hålla mig till kl. 11 när vi ätit klart frukosten. Sedan drog vi ut på skattjakt - eller i alla fall jag, maken lullade stilla efter inte fullt lika ivrig.
Hembjuden

Fast innan jag berättar vad jag hittade på antikmarknaden så gör vi en avstickare till Honungsmannen och hans hustru. Sonen hade blivit bekant med mannen som han köpte honung av på marknaden som bjöd hem honom och oss till sig. Otroligt generöst. Han kom till och med och hämtade oss inne i staden och skjutsade ut oss till sin farm som låg ca 1 mil utanför. Stenhuset som paret renoverat under ett tjugotal år var över 400år gammalt och helt fantastiskt. Stora salen hade en takhöjd på över 3,5 m, stora gamla stockar i taket och flera jättelika eldstäder.
Vilken gästfrihet

C och hans trevliga hustru bjöd på champagne och rökt anka på gott bröd och andra godsaker under kvällens lopp. Sonen fick träna på sin franska och översatte till oss och det gick förvånansvärt lätt att konversera med en blandning av svenska, franska och engelska. Timmarna flög iväg och tänk vilken gästfrihet att bjuda hem oss som dom aldrig träffat tidigare - bara så där.
Butelj från vinkällaren

Vi gjorde också en djupdykning i parets vinkällare och fick en butelj med oss hem. Tyvärr var det bara var tredje flaska i just den här årgången som var drickbar så nu hoppas vi att det är just en sån flaska vi fått. Skulle det inte vara det så är det i alla fall en mycket vacker flaska som det är kul att ha som minne och som passar perfekt i flaskstället jag fyndade på antikmarknaden.
Otroligt god honung

Naturligtvis fyndade vi med oss honung hem från vårt besök på farmen - otroligt god honung!

Akaciahonung till vänster och honung från Rumänien till höger som är blandad med mandelsmör - len och söt.

Här står fönsterluckorna ihopslagna - de är dubbelt så breda utfällda och drygt 180cm höga


Mitt fynd

Och till slut - mitt fynd från marknaden ! Jag har drömt om att ha franska fönsterluckor på växthuset på varsin sida om pardörrarna och har suktat efter såna när vi var i Nice i somras. Och tänk att det fanns ett par på marknaden. Jag insåg ganska snabbt att vi inte skulle kunna få dom med oss på tåget och kånka på dom genom terminalerna och på the shuttle buss. Men kanske skulle det gå att skicka dom på annat sätt. Posten ligger bara på en tvärgata från sonen så vi kånkade hem dom dit och nu väntar jag bara på att det skall gå bra att skicka dom.

Dom är gamla och gedigna och ganska tunga - tänk så roligt det skall bli när dom kommer och jag får måla dom och installera dom!!!

Vad var det, det stod i boken - Close your eyes and dream a dream and seak the curage to make it real. Japp - här skall drömmar förverkligas!!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

7 kommentarer:

 1. Men vilken resa alltså, och vilka fynd! Jag kan förstå att de luckorna var ett måste att få hem... ååh<3

  SvaraRadera
 2. Låter som en toppen resa med marknad och det fina besöket!!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Vilka fantastiska människor ni träffat! Tänk vad världen är full av generösa människor som bjuder på sig själva utan att blinka! Nya vänner som ni på ett eller annat sätt kommer att stöta ihop med igen. Och vilka fina fynd! Men hur i himmelens namn ska du få hem fönsterluckorna? Nåja, det fixar sig säkert. Tack för tipset om Presidentens hatt. Den har jag inte läst, däremot de andra... snälla och lagoma.

  Urkallt inatt igen men NU vänder det! Ha en fin helg!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Åh, vilken resa! Och åh, vilket fynd! Så himla fina de kommer att bli på ditt växthus.
  Ska bli spännande att se hur du löser hemtransporten. Jag har alltid undrat hur det där funkar, när man vill få hem otympliga saker från utlandet.
  Kram från Skåne!

  SvaraRadera
 5. Å, har ni varit på vift! Så himla roligt att bli hembjuden. De märkte förstås redan på marknaden att ni är trevliga människor, men jag beundrar alltid folk som tar sig tid.
  Finfina fynd! Ska bli roligt att se på plats.
  Allt gott och kram
  /Anette

  SvaraRadera
 6. Så underbart att få en dos av Frankrike i dina inlägg, att få drömma sig bort en smula. Vilken resurs att få ha en son i en sådan mysig by!
  Och så nästan overkligt trevligt att bli bjudna hem till fransmän sådär, generöst till tusen.
  Hoppas att det går bra med dina dörrar, jag förstår att du är förväntansfull.

  SvaraRadera
 7. Jamen så härligt! Vilken resa och så härliga bilder...ja ditt "fynd" lär verkligen pryda ditt växthus, spännande!
  Ha den bästa av lördagar Isa.
  Kram från Titti

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa