lördag 20 maj 2017

Antikmarknad och fantastiska Silverpäron
Pyntar köksträdgården med loppisfynd

Idag har vi varit i Nora på antik och vintagemarknad. Först tyckte jag att det var ju nästan inga marknadsstånd alls för allt var så utspritt men sedan så fanns det fynd att göra i alla fall så dagen blev lyckad.

Här har jag planterat en dubbel Million Bells i en loppad gammal zinktratt (för 30 kr - vilket fynd!) och hängt på kastanjestaketet i köksträdgården.

Fantastiska Silverpäron

Vid strandpromenaden stötte vi på helt fantastiska Silverpäron - tre stycken i rad som bara dignade av utslagna små päronblommor.

Tänk - när mina blir så där, vilken dröm !!


Inte fullt så frodig

Så här ser ett av mina tre Silverpäron ut hemma i trädgården efter tre års livstid. Undrar just hur många år det dröjer innan den blir som i Nora. Eller också är det läget som gör det - strandnära tomt kanske ger bättre förutsättningar helt enkelt. Den som lever får se!

Fyllde upp med dubbla Million Bells

På hemvägen svängde vi förbi Katrinebergs Handelsträdgård som ligger mitt i ingenstans i skogen och har jättefina plantor. Här fyndade jag 5 st dubbla Million Bellsplantor och fyllde upp mormors gamla fallfärdiga soffa i trädgården.


Magiskt i fjol

I fjol hade jag också Million Bells fast enkla blommor och lila Lobelia i soffan som blommade fantastiskt hela sommaren - hoppas på lika magisk blomning i år.

Vattnar med nässelvatten

Nu när allt är nyplanterat är det svårt att tänka sig att det kommer att bli så där överdådigt om några månader. I alla fall om man är flitig med nässelvattnet. Vilket jag tänker vara i år igen. Det dyker upp nässlor lite överallt i trädgården och jag låter dom stå och vara värdfamilj till puppande fjärilslarver tills det är dags att sätta på ett närande livgivande vattenbad.

Jag gjorde några fler fynd också som kommer i kommande inlägg !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

4 kommentarer:

pontos pontos sa...

Bellissime immagini! Complimenti poi per quel Pyrus color argento, è davvero uno spettacolo!

Un saluto!

Sussi.Sussinghurst sa...

nej, hvor er det en fin ide med million bells i den gamle tragt, jeg har også købt million bells idag, men de er ikke dobbelte. Jeg har købt røde og orange, jeg så den sammensætning i Tivoli sidste år, og syntes at det var så kønt.

p.s. dine Tagetes står meget fint her hos mig, jeg glæder mig til de blomstrer, kniber du toppen af dem?

HWIT BLOGG sa...

Måste testa detta med nässelvatten! Så kommer dom till någon nytta också...
Härligt inlägg och fina bilder!
Kram från ett soligt Karlskrona och Titti

Maggan sa...

De är verkligen tacksamma dessa Million bells så passande att ha dem på trädgårdssoffan men även fin att ha i struten som var ditt loppisfynd.Nässelvatten används flitigt i vår trädgård men jag har det även i mina krukväxter inomhus vilket innebär att de aldrig har ohyra längre.Allt gott/Margareta