tisdag 26 april 2016

Uppiggande tulpaner i vackert förfallTill slut var han nöjd

Alltså, vissa tulpaner är så himla vackra i sitt förfall. Eller snarare stadiet precis innan förfall. I full blom kanske ändå är det rätta uttrycket. Maken letade länge den här gången innan han var nöjd och förärade mig 30 st ljuvliga tulpaner i helgen. Ibland har jag mina ofrivilliga soffdagar och då är det alltid mysigt att ha vackra blommor att titta på som piggar upp.
Tulpanerna var helt vita innan dom vecklade ut sina kronblad och blottade sitt innersta i en helt annan nyans.
Ute i rabatterna står tulpanerna i full knopp och man går i väntans tider. De hårda knopparna avslöjar ingenting om tulpanernas färg. Tänk så många stadier det finns i en tulpans liv.
Lugnande yoga

Idag höll jag till i växthuset hela förmiddagen innan jobbet och pysslade med omskolning av tomater mm. Det var ljuvligt att vara där inne när det blåste kalla vindar runt knuten. En stunds lugnande yoga hann jag också med och det är fascinerande hur påfylld man alltid känner sig efteråt. Lika fascinerande är det att jag inte gör det varje dag när jag mår så bra av det. Ibland är det långt mellan tanke och handling. Alldeles för långt.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - nu skall jag krypa upp i soffhörnan under en pläd med en kopp hett tee för fy vad kallt det var ute!
Kram/Isa

9 kommentarer:

 1. Jo du Tulpaner kan då verkligen förgylla en kall och ruggig dag. De är vackra i alla sina stadier. De gul fascinerar mig mest.Dubbla och håller hur länge som helst. dina är så vackra festligt att de var vita innan.
  Det här vädret gör en inte bara kall ute utan även invärtes känns det som is.( det går genom märg och ben)
  Ha det gott mitt i veckan
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Ja, du har verkligen fångat precis det ögonblick då tulpanen är som snyggast. Fin mild gul kulör också. Lite lustigt, för i en av de trädgårdar jag besökte i lördags var ägarinnan så bekymrad för att en av tulpanerna i hennes kombination var ljusgul innan den blev vit som den "skulle" - lite tvärtom mot dina. Fast jag tyckte att den gula var supersnygg till de violetta:-)
  Kram Elin

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen hemliga, tulpankopparna! Jag har fullt med knoppar i min trädgård oxå och funderar,,, Är det de röda? eller lila eller?

  Men jag gillar oxå gult men inte de gamla knallgula utan just de där ljusgula vackra!

  Jag fattar att du håller dig inne i växthuset och inte ute i denna kyla :)

  //Veronica

  SvaraRadera
 4. Är full blom liktydigt med förfall så är förstås även förfallet vackert. Bra tänkt där.

  SvaraRadera
 5. Underbart vackert att vila ögonen på när soffläge är det enda som hjälper.
  Härlig beskrivning från växthuset, känns som om jag är där. Yoga är magiskt, varför blir det så sällan när vi mår så bra. Tack för din inspiration ❤️

  SvaraRadera
 6. Underbara! Och din make är så omtänksam!

  Må gott!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 7. Oj vilka tulpaner! Ljuvliga! Ja tanke och handling ja, yoga vill jag verkligen testa men tror du det blir av att jag börjar? Icke sa nicke...
  Ha den skönaste av onsdagar (här har det snöat i natt, buuuu)
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 8. Hej
  Härligt med yogan.
  JA, det är ju det där med att göra det!
  Att ha rutiner.
  Lycka till
  Monika

  SvaraRadera
 9. Underbara tulpaner! Vilken omtänksam gåva... Ja, och just tulpaner är vackra i alla stadier, tycker jag. Den första knoppen, stadierna innan blomman vecklar ut sig, sedan full blom, så småningom lite tröttare, men ändå livgivande och sedan - då en del blomblad kanske faller - ja, vackert även så...
  Yoga ÄR bra, ja, jag vet. Men glömmer också bort... Gräsligt kyligt ute, soffhörn och te låter inte dumt.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa