tisdag 19 april 2016

Tillbaka till naturen - tema på Nordiska Trädgårdar

Foto Nordiska Trädgårdar/Charlotte Gawell

Döden, döden, döden

Årets tema på Nordiska Trädgårdar  "Tillbaka till naturen" kommer bl.a att märkas i idéträdgårdarna på mässan som genomsyras av temat. De sex olika kreatörerna tolkar fritt var och en på sitt sätt ämnet. Det skall bli kul att se på torsdag hur de lyckas.

Astrid Lindgrens Näs tar fasta på förgängligheten och deras idéträdgård heter "Döden, döden, döden". En passande titel då Astrid själv tillsammans med sina systrar inledde alla telefonsamtal med just den strofen. Sedan var det samtalsämnet avklarat och man kunde istället ägna sig åt livet.

Och liv är väl verkligen något vi ägnar oss åt i våra trädgårdar. Att skapa liv. Att ge förutsättningar för liv. Att glädjas över liv. Att se växterna gå till vila på hösten och förmultna för att sedan på något magiskt sätt återuppstå på våren. Tänk så mycket fantastiskt vi får vara med om. Att njuta av ett blommande ögonblick - i morgon kan förgängligheten redan ha börjat, igen.

I år är det mycket jag ser fram mot på Trädgårdsmässan - att bli inspirerad av döden skall bli riktigt spännande - och oväntat!

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

7 kommentarer:

 1. Ja det ska bli en upplevelse som jag hoppas ger en massa till oss. kanske vi ses på lördagen
  Ha det gott mitt i veckan
  kram Meta

  SvaraRadera
 2. Verkligen synd att jag inte kan gå på mässan... Nästa år!!
  Jag får läsa bloggar om mässan istället och inspireras därifrån. :)
  /Kitty

  SvaraRadera
 3. Åh, lite avis på dig och alla som ska gå på mässan. Jag hade hoppats på bra tajming med något jobbmöte i Stockholm, men det blev nitlott i år. Hoppas att du rapporterar!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 4. Jag hoppas att jag hinner ett besök på mässan, men det är lite stökigt i år med barnbarn på sjukhus och annat sorgligt. Annars får jag kika på dina bilder sen:-)
  Titti

  SvaraRadera
 5. Hej! Kul att du skrev om Åsby! Jag har tänkt länge att jag vill dit, har inte så långt heller, men jag anade att det skulle vara dyrt.. Vilka jättefina krukor och blommor i förra inlägget, synd att en kruka gick i bitar.. gick det inte att laga den?

  Kraam Therese

  SvaraRadera
 6. Ser verkligen fram emot dina rapporter från mässan.
  I år deltar min lokala favorithandelsträdgård Klockargården med en idéträdgård och förre ägaren av Klockargården har sen tre år tillbaka varit projektansvarig för trädgårdarna på Näs. Ett derby i design. Hade varit så kul att se i verkligheten. Heja Småland säger jag! Dessutom är min gröna frissa med och bygger. Förstår du hur tungt det är att sitta hemma! Här ska det istället jobbas med växthuset och odlandet.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 7. Jag skulle så gärna vilja gå på mässan,och kolla in "döden",
  men jag hoppas kunna se bilder därifrån.
  Önskar dig en trevlig dag

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa