måndag 25 april 2016

Nya krukrosor och en enorm rosmarinRomantisk nyans

Naturligvis hittade jag förtjusande små krukrosor på mässan som absolut ville följa med hem. I en väldigt romantisk nyans dessutom. En tjej som jobbade i en monter vi besökte blev lika förälskad i dom som jag när hon fick syn på dom där dom stack upp i kassen och kunde tänka sig att gifta om sig bara för att få ha dom i brudbuketten.
Fast när jag förklarade att man kunde jordslå dom på hösten för att få dom att överleva undrade hon om man kunde göra likadant med mannen ...gissa om det blev dagens mest oväntade skratt !
Tufft liv

Dom for nog ganska illa på mässan för allteftersom dagen gick så fick jag mer att bära på och dom klämdes ihop i kassen. Riktiga tuffingar som klarade både att bli ihopklämda och bussresan hem i bagageutrymmet under bussen. Välkommen till ert nya tuffa liv små raringar !
Enorm rosmarin

Jag hittade en enorm rosmarin som också absolut måste följa med mig hem till köksträdgården och den var ganska skrymmande och tung att kånka på. Den doftar fantastiskt och kan nog mäta sig med de enorma exemplar som växte vilt som vi såg på Sardinien häromåret.
Händerna fulla och en vinst

Dessutom hittade jag en låda med zinkinlägg för bara 50 spänn och vann ett olivträd i trädgårdsföreningen innan bussen åkte hem till Örebro igen så jag hade händerna fulla när jag klev av bussen och maken mötte upp för att stuva in allt i bilen.

Blev det något kvar på mässan? frågade han när han fick syn på mig omringad av alla kassar. Det var en dag med bra utdelning, många intryck och glada skratt.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner i det ombytliga aprilvädret - i morse hade vi ordentligt med frost här så det var tur att jag tömde växthuset i går och bar in alla småbebisar och allt jag köpt på mässan - det får ju vara någon måtta på det tuffa livet.

Kram/Isa

11 kommentarer:

Jennys Vita Villervalla sa...

Så härliga inköp du gjort!
Ha en fin vecka!
Kram
Jenny

Anonym sa...


Blev en fullspäckad rolig, dryg, uppfyllande, härlig dag ser jag. :-)
Kram Helli

Rost och rädisor sa...

Riktigt fina fynd! Hade säkert inte heller kunnat motstå rosorna om jag varit där. Grattis till vinsten också!
Allt gott
/Anette

Elisabeth sa...

Härligt med fina fynd och oväntade skratt ! :D Jag är så trött på detta väder nu :( Måtte solen och värmen komma snart :) Vi höll på att frysa ihjäl i helgen när vi jobbade ute...regn, hagel och snö om vartannat och temperaturen gick aldrig över + 4 Sneglar mot mina små Magnolior...ser dåligt ut med knoppar i år och de som finns lär väl frysa bort nu :( Nä nu får det bli bättre !
Ha en bra ny vecka !
Kram
Elisabeth

Livsnyderhaven.dk sa...

Sikke skønt du har det. Vi håber på dejligt vejr, så planterne i haven snart springer ud.

Hilsen Maria

Trädgårdstid sa...

Det var riktigt bra fynd, tycker jag! Rosmarinen ser gigantisk ut, hur orkade du bära?!
...och så undrar jag vad "zinkinlägg" är för något?
Kram Elin

Solstrimmor sa...

Så vackra rosor, såklart du inte kunde motstå dem, kul att du fick med dem hem... liksom rosmarinen den stora! Och vilken tur du hade som vann olivträdet:)

Nu får du vila ett tag!
Kramar från Eva-Mari

Ellan H sa...

Så fina fynd! Rosmarinen är ju magnifik! Känner hur den doftar ända hit.
Önskar dig allt gott!

Brunt sukker sa...

så masse fin
heldig er du
kos deg
klem Eli:)

myrica sa...

Vilka vackra rosor, jag köpte för två år sedan krukrosor som doftade dom var helt underbara, och jag satte ut dom i större kruka och dom kom året efter och blomma, jag blev riktigt glad av att dom inte dött, man kan inte veta med blommor i kruka.
Ha en fin dag

GladiGrönt sa...

Ja rosa rosor är garanterat romantiskt, passar in i ditt växthus. Jaså det har blivit kallt hos dig också. Här kör jag värme i växthuset, så pass att det inte fryser iaf. Jag har inte tagit ut tomater och sådant än, tur det när vintern kom tillbaka ! Ha en bra dag!/Monica