tisdag 12 april 2016

En vändbar stol eller stege eller hur det varRött är inte bara jul 

Nu börjar loppissäsongen och jag kommer att fortsätta att släpa hem grejor ! Som jag längtat - i helgen hittade jag de två fina ljuslyktorna överst på stegen. Rött är inte bara jul utan dessa kommer jag att använda i installationer hela året.

Ljuslyktorna kan man hänga om man vill eftersom dom har en krok uppepå med kedja så lyktorna är verkligen användbara  och charmigt gammeldags.
Stegen är egentligen en stol som man kan vända på så blir det en stege. Det sägs att den här varianten av stol användes förr i biblioteken. Mycket vackrare som blomsterstege tycker jag. Inget nytt loppisfynd men ett av de mest älskade.
Det är inte så ofta jag vänder på stolen men visst är den vacker med snickarglädje på sidorna. Alltså dom kunde sina saker förr - snickarna.
Räddad från "tillsnyggning"

Så här ser stolen ut när den är stol igen. En favorit som jag räddade undan renovering. Loppisägaren skulle måla om den och "snygga till" den.

NEJ!! ropade jag -  DEN skall ju vara så DÄR!! Som tur var fick jag köpa den. Och den slapp "renoveringen".

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

10 kommentarer:

 1. De lyktorna passar verkligen hos dig. Tänk så mysigt att se de lysa på kvällarna.Det var en ovanligt fin stegstol. Får nog leta reda på en sån kommer ju att få högt i tak och hyllor högt upp i mina skåp på kolonin. Det var en bra idé.
  Ha nu en härlig tisdag ser ut att bli lika fint som igår.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Verkligen fina fynd! Nu är det snart dags för loppisrundor här också. Härliga tider!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Gillar verkligen trappstolen :D Skulle behöva något liknande till min fruktansvärt tråkiga norrhörna att ställa blommor på ! Släden kan ju inte stå ute året runt och utan något att ställa på blir det såå platt och tråkigt !
  Kram
  Elisabeth

  SvaraRadera
 4. Jättefint. Du har verkligen känsla för både detaljer och helhet.
  //Helene

  SvaraRadera
 5. Vilken tur att du kom i tid! Så användbart vändbar, hihi... finast som blomstege! Söta lyktor som du får stor användning av. Har precis diskat mina som använts på balkongen hela vintern. Nu är de fina inför sommarsäsongen! Första lunchen intagen i solen! Måste sätta upp parasollet, alldeles för hett blir det såhär i början.

  Njut vidare!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 6. Kul funktion på stolen som onekligen är snyggast som stege. Hur läcker som helst! Snyggt arrangemang både på och runt den!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 7. Underbara loppisfynd, Isa! Både lyktor och stol/stege hade garanterat kunnat få "bo" hemma hos mig också.
  Kan bara hålla med dig om att det är ljuvligt att loppissäsongen snart drar igång på allvar. Älskar att leta skatter!
  Må så gott!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 8. Tänk så härligt det är att vi ser olika på saker - jag har flera gånger fått med mig saker från återvinningsstationen som någon varit på väg att slänga - vattenkannor, zinkkärl osv. Min man vågar snart inte släppa iväg mig till tippen :-)
  Kram Elin

  SvaraRadera
 9. En sån där stege/stol har jag letat efter. Hm, jag får väl försöka vidare med loppisar, fast jag brukar inte ha något flyt. Nåja, trägen Önskar dig många härliga stunder i ditt vackra växthus! Allt gott!

  SvaraRadera
 10. Underbara lyktor och stegen - vill ha! Ja det är livsfarligt med loppisar och alla plantskolor nu hi hi...
  Alltid lika kul att kika in till dig Isa!
  Kram från Titti

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa