fredag 22 april 2016

En balkong som andas sommar - del 2 från Nordiska TrädgårdarLätthet dansar över bordet

Den här balkongen har ett helt annat uttryck än den i förra inlägget. Här är det lätthet som dansar över bordet i form av sommarblommor i ljusa pastelltoner. Massor, massor med blommor men bara en och en i vaserna. En balkong som andas sommar när den är som bäst !
Vackert och tilltalande

Gemenskap kallas den här balkongen och är skapad av Floristutbildarna. Vi träffade eleverna i deras monter under mässan och det hade varit ett styvt jobb att få till allt som dom ville ha det. Men resultatet blev så vackert, trivsamt och tilltalande.
På den här balkongen fanns lugn, harmoni och vackra blomsteruppsättningar. Och färgen gul som annars inte är så vanlig i inredning.
Gult lyfter

Så vackert med gula kejsarkronor? och gult som går igen i vaserna på bordet tillsammans med skira pastelliga ranunklar. En blomma som sågs lite överallt på mässan. Klöver verkar också vara en trendväxt som syntes flitigt.

Visst lyfter det gula på bordet de rosa ranunklarna - det hade inte varit detsamma utan den vasen. Samma sak har jag märkt i perennarabatten. Det ljusgula i t.ex. daggkåpan lyfter stäppsalvian som står bredvid och ger den en mer framträdande roll.
Här hade jag gärna slagit mig ner och norpat några söta marshmallows ur den vackra skålen med samma sirliga mönster som blomsterurnorna.
Vackra gamla nötta dörrar var ett vanligt inslag på balkongerna eller vackra skärmar. Och visst tillför dom både charm, stämning och skönhet.
De här vackra pardörrarna som påminner om franska fönsterluckor såg vi i en monter. Vackert, vackert !More is more

I Floristutbildarnas monter fortsatte det pastelliga temat och jag tror att man kunde köpa med sig av de fina vaserna. Här råder more is more - vilket jag tycker är härligt !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

4 kommentarer:

 1. Ja vackert är bara förnamnet...gult är läckert måste jag säga!
  Jättekul att se bilder från mässan :)
  Ha en fin helg nu!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 2. Tak for at vi må komme med på udstilling, hvor er det fint alt sammen

  SvaraRadera
 3. Åhhh, så vackert! Ska nog blanda in lite gult i min tänkta rosa balkong! Så glad jag blir att få se de vackra balkongerna, tack Isa för inspirationen!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Jag brukar inte vara så förtjust i gult, men det här var ju helt ljuvligt faktiskt!
  Ha en fortsatt fin helg Isa!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa