söndag 10 april 2016

Loppis? En goding och flera vinnare



Pryttlar överallt

Man skulle kunna tro att det pågår ett loppis hemma hos mig utanför växthuset - hihi. Men det är bara jag som har plockat ut allt idag för att göra en riktig vårstädning. Kanske borde jag ha en loppisdag för herregud vad pryttlar jag släpat hem genom åren. Och nu står en ny säsong för dörren och knackar på.




Sopar och sopar och torkar och torkar

Idag var första riktiga vårdagen med strålande sol och båda pardörrarna på växthuset stod öppna hela dagen medan jag råddade runt. Helt underbart. Här har sopats, och sopats och sopats igen. Fönsterbrädor har torkats ur och fönster har putsats och skrapats. Färgen har släppt på flera ställen så nu blir det till att måla igen. Tar en bit varje sommar.




Målning lite överallt

Färgen på muren runt om har också släppt på sina ställen och skall förbättras så snart det blir stadigvarande varmt ute. I natt hade vi frost här och i natt kryper nog temperaturen ner mot nollan igen. Tur att jag fick in alla pryttlarna igen innan energin tog slut. Och småplantorna får nog tillbringa ytterligare en natt i förrådet.




Livsandarna återvänder

Textilierna har fått flyttat in igen och den gamla slitna dörren. Nu är det bara det stökiga hörnet med snickarbänken/planteringsbordet kvar att fixa till  och snart får pelargonerna och kryddorna göra sommarentré.

Idag var första dagen vi suttit ute och ätit både lunch och fikat i solskenet vid ruinen. Man riktigt känner att livsandarna återvänder efter vintern. Fantastiskt skön dag - snälla Universum ge oss fler sådana här dagar!




En goding på halmbädd

Det flyttade in en riktig liten goding i växthuset idag. Hon får ligga till sig någon vecka på en halmbädd innan hon får komma ut i trädgården för att träffa sina andra kattkompisar. Det är kreativa Harriet med bloggen tårtorochträdgård som skapat henne. Kika gärna in hos henne och se vilka fina katter hon gjuter i betong.




Stort Grattis

Idag har det varit dragning i utlottningen av biljetter till Nordiska Trädgårdar och ett stort GRATTIS säger jag till följande :

Eva-Mari med bloggen Solstrimmor
Sofia samt bloggen Jord under naglarna

Ni har vunnit 2 biljetter vardera ! Maila mig er adress på isastradgard@hotmail.se så kommer biljetterna med posten.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

16 kommentarer:

  1. Ja vilken härlig helg det har varit!
    Så fint du har gjort inför säsongen, och vilken ljuvlig katt!
    Grattis till de lyckliga vinnarna säger jag!
    Ha en fin vecka!
    Kram
    Jenny

    SvaraRadera
  2. Fantastiskt fint arbetsväder idag. Men du som är installationernas mästarinna behöver ju en en massa prylar! Men vad gör du när du skaffar nya? Slänger du någonsin något?
    Kram Helene

    SvaraRadera
  3. Först vårdagen - det är så härligt!
    Jag var tidig med att städa ur växthuset i år. Redan för några veckor sedan hjälptes vi åt och denna gången blev det ordentligt gjort. Min man tog fram högtryckstvätten. Precis ALLT togs ut och alla glas blev så rena, så rena. Skönt!

    Kram // AH

    SvaraRadera
  4. Äntligen är våren här! Det har varit en fantastisk trädgårdshelg här också, med massor av sol och pyssel. Underbar betongkatt förresten! Och jag tycker faktiskt att den passar fint i lådan. Det ser ut som om den har hittat sig ett gosigt hörn att sova i. :-)

    Ja, du må tro att jag blev förvånad (och överlycklig) när Lantliv hörde av sig. Tänk att min lilla blogg fick vara med där på ett hörn! Jätteroligt såklart.

    Önskar dig allt gott!

    SvaraRadera
  5. Åhh vilken fin plats lilla katten fick där i trälådan. Skönt att få städa ut växthus och fixa i trädgården.. och så fint väder det blev idag :) Kram Harriet

    SvaraRadera
  6. Grattis till vinnarna de kommer att bli superglada. Tänk vad skönt det är när man städat ut och allt är tillbaka då kan man verkligen njuta av en god middag åxå. Haha en sån katt har jag åxå fått som ska hämtas. den är sååå söt.
    Ha en fin och bra början på veckan
    Kram Meta

    SvaraRadera
  7. Hallå där!

    men åååå...ååååå....det är så vackert där i ditt växthus så man smäller av en liten smula...
    Jag kan tänka mig att det är ren och skär terapi att vara där ute och sopa och torka å göra fint!
    Visst har vi haft ett underbart väder i dag... vi har också suttit ute en kort sväng....vi hoppas bli färdiga inne så vi kan vara ute sen då den verkliges värmen kommer.

    Var det du som hade tipsat Marie om mig??
    Hon pratade om att hon kände dig men jag förstod aldrig om det var så att du tipsat...;)
    Tack i så fall det var jätte roligt och ska bli superspännande...;)

    Ha en ny härlig vecka!
    Kraaaam Katarina

    SvaraRadera
  8. Vilken härlig dag du haft, själv har jag inte orkat börja med växthuset. Loppisprylar gör det hela så mycket trevligare.
    Kram

    SvaraRadera
  9. Vilken dröm till växthus! Med den vita väggen! Superfint!

    SvaraRadera
  10. Men tack, så roligt att just jag vann! Ska bli så kul:)
    Hoppas vi får många lika härliga dagar som den här. I morgon ska jag städa på balkongen!!

    Må så gott!
    Kramar från Eva-Mari

    Ps. Vilken söt betongkatt!

    SvaraRadera
  11. Jösses så söt kisse!!
    Grattis till vinnarna:)
    Ha det gott i vår stöket!

    SvaraRadera
  12. Oj så underbart! Vill plocka upp ditt växthus och flyga över det till mig!! :)
    /Kitty

    SvaraRadera
  13. Visst har det varit härliga dagar nu. Tycker ditt växthus ser ut som rena skattkammaren. Bara roliga saker och det är alltid lika njutbart att se hur du arrangerar, fixar och donar med grejerna.
    Själv gjorde jag ett par saftiga loppisfynd i helgen som jag ska visa framöver.
    Nu ska jag titta in hos fina kisses skapare.

    Allt gott
    Kram Anette

    SvaraRadera
  14. Å vad roligt att jag vann! Vilken överraskning, jag brukar aldrig vinna något. :) Tack - mailar dig omedelbart bums.

    SvaraRadera
  15. Ha, ha, jag har också funderat på det där med loppis. Jag älskar att samla gamla saker som redan haft ett liv eller två. Men nu börjar det bli fullt även hos mig...frågan är bara vad man kan tänka sig att avvara, rätt som det är behöver man ju den där grejen ;-) Kram Katarina

    SvaraRadera
  16. Vad mycket grejer ! :D :D Hahaha...underbart ! Man kan liksom inte få för mycket av det goda ! Skulle åkt på loppis i söndags men jag utnyttjade det vackra vädret i trädgården istället ! Mycket att göra nu med vårstädning och perenn nedklippning ;)Katten är alldeles alldeles underbar :)

    Kram
    Elisabeth

    SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa