lördag 23 april 2016

I regnskogen - del 3 från TrädgårdsmässanRegnskog med djungelkänsla

Dov fuktig regnskog med djungelkänsla möts vi av på nästa balkong skapad av Klara Hem och Trädgårdar. Här har färgglada fåglar flyttat in lite överallt som här vid det vackra fågelbadet i keramik. Balkongen fick silverpris från juryn på mässan.
I bakgrunden syns en skog av grågröna tropiska blad samtidigt som man möts av alla ljud från regnskogen - magiskt att njuta av.
Regnskogstemat följdes upp av färgstarka Gerberor som lyste upp i allt det gröna.
Ett helt annat tema hittar vi här hos Djungeldrömmar av in the Mood. Tänk att man kan skapa så olika på samma yta - det är fascinerande.
Mönstret på väggen känns afrikanskt liksom möblerna och palmerna. Och hängmattan skulle man gärna låta sig vaggas i.
Även på den här balkongen har man tänkt till och tagit sitt tema fullt ut. Allt harmonerar och i bakgrunden till höger porlar lite vatten från lejonets gap.
Tar ut svängarna

Nästa balkong (missade vilken som skapat den) var väldigt konstnärlig med en stor målning i bakgrunden och den här ladyn i badtunnan.

Inspirationsbalkongerna på mässan tycker jag är det absolut roligaste att titta på. Här kan kreatörerna verkligen ta ut svängarna och låta besökarna bli hänförda. Man får inspiration med sig hem att våga lite till i sin egen trädgård eller balkong.
Håller du på att byta kök hemma - släng inte diskbänken utan sätt ben på den och plantera i den !

Skönt med bokat bord

Efter allt balkongtittande var det skönt att ha bokat bord så vi lätt kunde slinka in på The Garden för att umgås och äta gott i lugn och ro. Det gick inte lång stund förrän köerna ringlade långa och kaoset med att få fram maten var ett faktum.

Att få sitta ner, tanka kraft och ha tid att samtala är också en viktig del av mässandet för allt sorl och alla intryck tar på krafterna. Det var längesedan jag träffade syrran och min äldsta barndomskamrat med syster som vi bodde grannar med när vi var små - så det var ett kärt återseende.

Ha det så gott alla trädgårdsvänner - det var allt från utställningsbalkongerna för i år på bloggen !
Kram/Isa

2 kommentarer:

 1. Det fanns mycket att se och njuta av.
  Ha en fin söndag
  kram Meta

  SvaraRadera
 2. Så många olika tolkningar, alla härliga på sitt vis men nog förstår man att "Näcken flyttar in" vann. Men Floristutbildarnas monter vann mitt hjärta, kan inte se mig mätt! Älskar alla gula inslag!
  Tack snälla du för att du visar oss som inte hade möjlighet att åka till mässan.

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera

Jättekul att du vill skriva en kommentar till mitt inlägg ! Varje kommentar värmer i hjärteroten ! kram Isa