tisdag 28 maj 2013

Poserande ekorre på muren till the Sunken garden !
Poserande ekorre och prins Andrew i helikopter !

De tama ekorrarna i Kensington Garden for runt som skållade troll tills jag tog upp kameran och försökte fota en på nära håll. Vad gör den tama ekorren då ... jo han ställer sig blickstilla på bakbenen och poserar framför kameran ... med perfekt svansföring och The Sunken Garden som vacker kuliss i bakgrunden ... en lång stund !

Ja, det var en av alla upplevelser på vår resa till London under långhelgen. Vi bodde i Earls Court så det var nära till både Chelsea och Notting Hill. Torsdagen blev resdag och i fredags gjorde vi Kensington Garden och Notting Hill i ösregn.

Det var iskallt ute så flera lager med tröjor och tjock jacka som stod emot regn och rusk var guld värt där vi travade och gick ... vi var glada att vi hade biljetter till Chelsea Flower Show till lördagen istället ... då skulle det bli bättre väder.The Sunken garden låg centralt i Kensington Garden och man fick titta på avstånd. Stängda grindar och skyltar markerade.
Det fanns små utsiktsposter i muren där man kunde stå och njuta av blomsterprakten.
Och runtom fanns gröna tunnlar att vandra runt i eller slå sig ner en stund.

Precis när vi gick runt i Kensington Garden landade en helikopter bredvid slottet med vaktande poliser. Det var prins Andrews som skulle ut och resa, så vi fick se prins Andrews komma farande i bil med livvakter och  kliva på helikoptern och flyga iväg. Generöst att han passade på att ta en tur precis när vi gick förbi !Sedan fortsatte vår promenad till Notting Hill och Portabello Road med sina antikaffärer och marknader. Jättemysigt ... trots tunga regndroppar !
Lantisen hemma i växthuset i gen !

I den här affären hade man kunnat köpa med sig hur mycket som helst ... om plånbok och plats på flyget gått hand i hand vill säga. Nog måste väl en vattenkanna kunna kvala in som handbagage om man håller sig innanför måtten ... eller hur ?

Sent i går kväll landade vi äntligen hemma och tidigt i morse var jag ute i trädgården och åt frukost i växthuset ... helt UNDERBART efter flera dagar i en storstad. Borta bra men hemma bäst är ett slitet utryck men ack så sant !!

Återkommer med bilder från Chelsea när jag hunnit landa ordentligt !
Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

7 kommentarer:

Lena/isis sa...

Vilken fin resa ni varit på . Och en underbar reseskildring med bilder du bjuder oss på. Tack!!! Kram

bakom berget sa...

Vilken underbar resa (och vilket fint inlägg). Jag hade mer än gärna varit med. Oavsett regn eller inte. Ser fram emot flera bilder.

Ha det gott!

Kram Åsa.

blomsterdesign sa...

Vilken tur att ni hade biljetter till lördagen! Jag var där i ösregnet på fredagen. Det blev 7 kalla och blöta timmar på mässan. Men visst var det en upplevelse att vara där.

Kram Therese

Meta sa...

Härlig resa ni gjort synd bara på regnet men i London är det inte så konstigt.
Väntar ivrigt på bilderna.
Ha en fin onsdag
Kram Meta

Pilgrim sa...

Kul att se kungahusets kändis :-) Affären ser ut att ha mycket snyggt. Jag stod och fingrade på klätterstöd på Chelsea men insåg att det går ju inte att få med sig hem...typiskt!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Maria sa...

Underbara bilder från Chelsea, längtar dit. Nästa år kanske?

Livet på solsidan sa...

Vilken toppenresa! Kul att läsa om alla bloggares intryck från CFS.

Och så läckert det blev med sänggaveln. Det kommer garanterat att välla vackert där senare i sommar :)

Kram Tamara