fredag 10 maj 2013

Stjärnöga i en container vid vägens slut !
I fjol såg det ut så här utanför växthuset i det stora trätråget - och jag hade tänkte mig en repris i år med stjärnöga och lobelia för jag var så nöjd med resultatet. Letade stjärnöga på kedjorna och handelsträdgården  men tyckte inte att de plantor dom hade var så fina.
Men dom jag hittade i containern vid vägens slut vid hästhagen vid en väg jag inte visste fanns  var desto finare ! Raskt åkte 10 st  plantor ner i en kartong ... och nu är dom planterade i trätråget och bara väntar på lobelian också ...
... som jag redan frösått i rosa/lila nyanser och blandat kant- och hänglobelia för att få fylligheten . Dom har stått i växthuset nu i några veckor och blir kraftigare för varje dag som går. Snart får dom flytta ut i trätråget och andra krukor. Härligt att få frossa !
Stjärnöga i gott sällskap !

De stora terrakottakrukorna framför växthuset kommer också att gå i samma stil. Har insatser i terrrakottafärgad plast som passar precis i krukorna. Stjärnöga har fått sällskap av lila/vit nejlika samt en rosafärgad lövkoja .. tror det kan bli bra tillsammans med lobelian så småningom.
Stjärnöga, nejlika och lövkoja - sommarkompisar i krukorna - lobelian hastar in på slutet och fyller upp gruppen så den blir fulltalig .. kanske bjuder dom in en lilafärgad Million Bells också som får ackompanjera gruppen  !
Riktigt så neonrosa som på bilden tycker jag inte att lövkojan är i verkligheten - har aldrig haft lövkoja tidigare. Den bara skulle med hem från containern - jag hade liksom ingen talan !
Sover gott i natt !

Härligt att ha fått en del av sommarblommorna på plats redan -  ser fram emot blomning till september !

Annars har dagen idag gått i rensningens tecken - här har rensats bland jordgubbsplantorna i lådorna i köksträdgården. Ny gödsel har lagts på och snart är det dags för årets första fröer att gotta sig i jorden .. dessutom måste varje litet löv som håller på att förmultna plockas upp från gruset som ligger som golv i köksträdgården !

Tur att helgen fortsätter med ytterligare 2 dagar - känns som ALLT skall göras NU! Nu blir det en tidig kväll ...har varit i trädgården precis HELA dagen .. och det känns i kroppen ... kommer att sova gott i natt !

Ha det så gott alla !
Kram/Isa

11 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Ljuvliga krukplanteringar! Du får alltid till det så fint tycker jag. Lobelia är en underskattad sommarblomma - så tacksam, blomvillig och en toppenväxt med sitt sirliga och småblommiga utseende som kontrasterar så fint mot de mer storblommiga växterna. Nu ska tråkstämpeln bort på denna sommarblomma tycker jag!

Kram

Inger Marie sa...

Fantastiske krukkeplantinger!...og så langt det er kommet hos deg...en blir sååå glad av dine fotos:))
Ønsker deg fine og solrike dager:))

susanne sa...

Vilka fina växter de hade där borta vid hästhagen vid vägens slut!

Tant Otteskrufv sa...

Dina bilder är rena lördagsgodiset!
Jag blir ju så sugen på lite godis jag med.Tror bestämt jag behöver ta en sväng och inhandla något till grindkrukorna :)

STENLYCKA sa...

Förstår att du är trött, vet hur det känns.Men visst har vi det trevligt i våra trädgårdar.
Vad vackert trädtåget var förra året med blommorna, förstår att du vill ha en repris, du är på god väg ser jag. Vilka härliga lobelior du driver upp själv!
Hur gör du med trädtråget, sätter du någon plast innan du fyller på med jord? Jag har ett och funderar på att använda det när jag såg hur vackert du skapat!
Nu skall jag lämna min trädgård för en stund och åka till stora staden och försöka få tag i lite kläder.
Ha en fin lördag!
Kram Raina

Pilgrim sa...

Otroligt vackert nu blir jag sugen på att fixa fint i blomsterkrukorna. Ska nog övertala H med ett blomsterstopp nät vi åker hem imorgon.
Ha det bäst!
Kram Hélena

hagen vår sa...

Hei! Dette var det inspirerende å se og så vakkert. Ha en forsatt trivelig helg i hagen! Anne

ange vilain sa...

Isa, beautifull:-)) Věra

Carina sa...

Underbara bilder! Lockar verkligen fram leendet i mungipan....
Jag ställer samma fråga som "Stenlyckan":-Hur gör du med trätråget?"
Jag har också ett, men är sååå rädd att förstöra det eftersom det är så gammalt, men det vore en dröm att kunna få plantera något i det:)
Tack för svar på förhand.
/Carina (med bloggen "Lilla huset vid bjärsjöån") -

http://vidbjarsjobacken.blogspot.com

Isas Trädgård sa...

Jag måste erkänna att jag inte gör något med trätråget. Har tre stycken i olika storlekar och just det här tänkte jag använda till att plantera i. Jag vet att det kan innebära att det går sönder men jag har haft andra trälådor (andra sorter visserligen) som jag använt i många år utan att något hänt. Kunde helt enkelt inte låta bli att använda det !
Man kan ju klä det invändigt med markduk eller plast om man vill eller plantera i en plastlåda och ställa ner den i trätråget.
Hoppas det var till någon hjälp !
/Isa

Anonym sa...

Sååå fint Isa! Man vill bara själv kasta sig ut i trädgården!
Fast "lövkojan" är nog lejongap, tror jag!

Kram
Elin