torsdag 9 maj 2013

Doftande återvinningshinkar och inte en krona kvar !

Goa dofter i återvunna hinkar med nyborrade hål !

Nu har jag planterat i de fina hinkarna jag skickade efter från Ceasars webbutik. De skulle ju stå i köksträdgården hade jag planerat -  så väldoftande kryddor passade bra. Hittade riktigt stora exemplar av rosmarin, oregano och timjan på Blomsterlandet.

Maken borrade hål i botten med borrmaskin  ... så inget överskottsvatten ska få ta kål på dom i sommar - oavsett hur mycket det regnar ! Mmmmmmmmmmmm ... underbart att stoppa ner näsan och känna dofterna!!
Äntligen lite grönt !

Så roligt att få sätta ut lite doftande grönt i köksträdgården där allt fortfarande är brunt och dött och skall klippas bort. I de små krukorna på bordet har ruccolan kommit upp som jag sått. Den gröna gamla mattermosen som det står "kokhett" på är dagens loppisfynd från Tysslinge Möbler. Den fina kryddsaxen har jag köpt av Charlotte med webbutiken Garden Flow.
Nya äventyr och barskrapad make !

Vi hann med en loppistur i dag med ! Jag och maken tog en utflykt på förmiddagen till Tysslingedagen där över 40 utställare deltog. Det är en form av konstrunda där hantverkare och konstnärer kan visa upp sina alster till försäljning. Väldigt populärt - det var mycket folk på de få ställen vi hann besöka. För efter tredje stället dök en skylt upp vid vägkanten. Sommarblommor 300m stod det.

" Skall vi svänga av här, undrade maken "

"Japp, sa jag"

Älskar sådana där skyltar som dyker upp vid vägkanten. De inbjuder till äventyr på knaggliga vägar vi aldrig skulle åka annars. Den här vägen ledde fram till en container vid en hästhage med världens finaste plantor.

Här gjorde jag slut på alla mina kontanter  ... och makens också ... till och med mynten gick åt ... både mina och makens. Barskrapade åkte vi hemåt med två fullastade lådor med sommarblommor i skuffen. Lycka !!

Visar dom i morgon !
Ha det så gott !
Kram/Isa

7 kommentarer:

gunsan sa...

Så härlig den shoppingrundan verkar ha varit.Spännande att få se vad det blev för blommor.Kryddhinkarna blev läckra.MVH/Gunsan.

Louise sa...

Vilka jättefina hinkar! Helt i min smak! Shopping är alltid kul!

kram louise

Dortesjs sa...

oj så fine hinkar og fine loppisfund super fin blog

http://fastersnyttehave.blogspot.dk/

Pilgrim sa...

Vilket underbart inlägg :-) blir glad i hela kroppen! Visst är det roligt med de där extra turerna man gör som man aldrig skulle göra annars. Ska bli spännande att se dina plantor imorgon.
Ha det bäst!
Kram Hélena

susanne sa...

Jag gillar också sådana där skyltar längs vägen. Det blir bara alltför sällan man väl svänger in och stannar...

Anna Lantligt på Svanängen sa...

Du gör SÅ fint! Trevlig helg i vårvärmen! Kram Anna

Bettina Bäck sa...

Låter som en underbar dag! Och återvinningskrukorna blev kanon. Så personliga och härliga.