torsdag 30 maj 2013

Här ska det välla i sommar !Nu svämmar inspirationen över !

Jag har så mycket inspiration med mig hem från Chelseabesöket så det svämmar över !

I natt låg jag och funderade på vad snyggt det skulle vara med en järngrind i perennalandet med en vällande ros genom springorna. Problemet var bara att jag har ingen järngrind och på blocket är dom svindyra ... så vad gör man då ?

Jo, man scannar av vad man faktiskt har ... och vad hittade jag då ... jo en sänggavel i järn som stått framför växthuset. Har ju faktiskt två så en skulle säkert platsa i landet ( hade sådan tur att jag fick med sänggavlarna på köpet när jag köpte gamla trädgårdsmöbler på Blocket för några år sedan)!Romantiskt tema med näva och vallmo !

Den nyplanterade ängsnävan Bakers Pink passar perfekt in i det romantiska temat. Den har nyss fått flytta in och den gamla lavendeln som stod här tidigare fick till slut respass när veden var för svår att klippa ner och inte vill komma igen utom i topparna.

Hoppas nävan kommer ordentligt nerifrån annars får jag klippa ner den stängel som kommit upp. Sedan har jag hällt ut massor av frön från Claes Dalbys vallmo och pionvallmon "Candy Floss" som jag fått av snälla bloggvänner. Det skall bli så roligt att se hur det artar sig !
Stockros i pastelliga färger !

Nyplanterade är också en lägre stockros i pastelliga färger innanför stocken. Den blir ca 120cm. Har dragit upp en hel del från frön och det är så roligt att kunna plantera ut mängder i rabatten. Den passar också in i temat ... (har tappat bort fröpåsen och kommer inte ihåg namnet) !
Ser du bilden ?

Rosen till höger bakom sänggaveln som skall välla i sommar är en ljust rosatonad Duchesse de Montebello och till vänster om den växer en hög blå pampig riddarsporre. I den rostiga portalen växer blomsterkaprifol och jag tror att alltsammans kan bli en vacker kombination !

Nu skall jag bara köpa armeringsjärn och förankra sänggaveln ordentligt också ... och plantera några fler stockrosor. Vallmon (i gult och orange) framför den låga muren skall också flyttas och nävan Ballerina står på tur att komma ner i jorden !

Ha det så gott alla trädgårdsvänner !
Kram/Isa

10 kommentarer:

Sabelhagens Olivlund sa...

Så snyggt! Det kommer bli som en dröm när det blommar. Vilken tur att du hade så fina sänggavlar:).
Kram Maria

Anna Vattenkanna sa...

Jag ser bilden Isa!

Kram

Kukkaiselämää - My flowering life sa...

Vet du vad, Isa! Jag älskar din trädgård och dina ideer!

Kram,

Satu

Monica M. sa...

Jag har precis läst det fina reportaget om dig och ditt växthus i den norska tidningen Vakre Hjelm. Mycket inspirerande!

hagen vår sa...

hei! Så utrolig fint. Chelsea ga enorm inspirasjon og det gjør dette også. Anne

Pilgrim sa...

Det kommer att bli jättevackert! Ser det tydligt framför mig :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

Ninnis sa...

Jag ser bilden...längtar tills dess att jag ser den på riktigt oxå....=)

Trevlig helg !

Kram Ninni

susanne sa...

Härligt! Det gick ju lika bra med en sänggavel! Undrar vad du har mer för inspiration med dig från CGS....

Sofia sa...

Härligt! det blir juu kanon-snyggt!!!
Gillade verkligen färgen på den där nävan... måste komma i håg namnet... =)
Kram Sofia

Blomkärringen sa...

Absolut! Ser det klart och tydligt!
Kommer att bli toppenbra, ska bli kul att se längre fram.
Ha det gott!
Blomkärringen