söndag 14 april 2013

Beställningen som kom för fort !


Krukat perenner !

Idag har jag haft fullt upp hela eftermiddagen med att kruka in perenner som kom med posten från odla.nu. Trodde ju aldrig att leveransen skulle komma så FORT ! Beställde i början av veckan och i fredags kom sms att beställningen kommit .... trodde först det blivit något fel ... tjälen har ju inte gått ur backen än.

Så det blev till att leta fram alla stora plastkrukor ur gömmorna. Perennerna kom barrotade och krävde ganska stora krukor ... 1-3 liter. Tur att jag hade jord hemma, för det gick åt en del till 21 krukor.
Tur att frostnätterna också precis paserat så dom kan stå i växthuset även på nätterna.

Krukan i mitten där det sticker upp många groddar är en Ballerina, en silvernäva .... en riktig favorit. Att den redan har så många groddar och långa rötter ser lovande ut inför sommaren.Totalt snöat in på nävor !

Så här ser den lilla Ballerinan ut när den blommar .... helt bedårande ! Beställde även blodnäva, ängsnäva och spansk näva  - låter som jag helt snöat in på nävor. Gillar att dom är så långblommande och breder ut sig på ett skönt sätt.

Passade även på att köpa vita solhattar och löjnantshjärta Alba till det nya vita landet på framsidan. Och minst 3 av varje sort . Så nu har alla mina stora plastkrukor gått åt till perennerna istället för att för odla dahliorna i år !

Har en känsla av att det kommer att bli knökfullt i växthuset i vår !

Ha det så gott alla !
Kram/Isa

9 kommentarer:

Kristinas oas sa...

Jag gillar också nävor, de är så himla tacksamma i rabatten. Ballerina är verkligen supersöt. Tänk vad fint det kommer att blomma i sommar hos dig! Kram Kristina

Pilgrim sa...

Ibland går det fort :-) Förstår att du har haft fullt upp idag, kärt besvär. Ska bli roligt att se allt planterat i rabatterna sen :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

hagen vår sa...

Hei! Jeg har også kjøpt flere geranium (barrot). 2 stk. Ger. sang. 'Album' ble til 7. Etter 3-4 dager skjøt bladene fram. Veldig fornøyd. Selv med et veksthus vi ikke klarer å få temperaturen over 10 grader, tror jeg de klarer seg. Ha det godt! Anne

Ninnis sa...

Även jag har handlat hos odla men bett att dom inget skickar förrän i slutet av maj för här ligger det snö kvar...nävor kan man aldrig få för många av...=)

Kram Ninni

Bettina Bäck sa...

Och jag ska hämta paket idag! Uff, det har legat hela helgen på utlämningstället, det var inget att göra något åt. Fram med krukor och plantera ikväll alltså. :-)

Meta sa...

Nävor är helt otroligt härliga, har också köpt på mig några. Det kanske blir dags att bygga ut växthuset eller????
Jag skall i alla fall få mitt till kolonin (om det inte regnar hela sommaren som nu, för då kan jag inte gå i leran)
Ha en fin vecka
Kram Meta

Lilian and Company sa...

Vilken underbar näva! Är småförtjust i dem oxå så i år blir det fler.
/Åsa

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Oj! :) Jag har en hel hög med beställningar som ligger ute hos olika leverantörer. Hoppas faktiskt de väntar lite för här kommer det att dröja innan det är planteringstider..
Kramar!

blompia sa...

Låter underbart Isa, det kommer att bli jättefint!
Kram Pia