lördag 20 april 2013

Vårpremiär, tupplur i växthuset och klippskador!


Studsade ut redan vid 9-tiden !

Vilken underbar dag det har varit idag !! Solen har skinit hela dagen från en klarblå himmel och det har varit varmt ... jag studsade ut vid 9-10-tiden och körde fram skottkärran med sekatören i högsta hugg ... nu skulle det klippas och göras fint i perennarabatten !

Hade nästan glömt bort känslan - så länge sedan var det som jag var ute i rabatten och höll på.

Julrosen som gömt sig under en lövhög vågade sig fram i solskenet och sträckte stolt på sig - äntligen kunde den bre ut sina vackra kronblad. Välkommen lilla vän !Scillan hade också vaknat till och blommade villigt ... åhh ÄNTLIGEN kan man njuta av en riktig vår !!!
Flyg, lilla nyckelpiga, flyg !!

I min klippiver över att få bort döda, bruna fjolårsperenner rök nog även vinterboendet för nyckelpigorna. Blir lite sorgsen när jag ser dom stå där utan hem ... men samtidigt har dom ju haft landet hela vintern - nu vill jag ge plats för nya knoppar och groddar som är på väg upp !

Flyg, lilla nyckelpiga, flyg !!
Krokusarna blommade också för fullt idag - tidigare har alltid rådjuren knipsat åt sig blommorna så man har aldrig hunnit glädjas åt dom. Så roligt att se dom stå kvar i landet - peppar, peppar ta i trä !
Klipp, klipp ... sekatören har gått varm och mitt långfinger har fått ledskador av allt klippande ... men ack så LJUVLIGT !!
Äntligen kommer jag in genom de vita dörrarna !

Förra helgen var det fullt med snö och is framför växthusdörrarna ... det kan man knappt tro IDAG ! Vi skottade och slängde ut på gräsmattan och framför dörrarna var det ett tjockt lager med is som inte gick att rubba .. TACK gumman tö för BRA jobb ... nu kommer jag in genom dörrarna !

Tog igen mig efter allt klippande och somnade i däckstolen i växthuset ... precis som vanligt när det är trädgårdssäsong!
Penséerna har nu stått ute i flera veckor och stått ut med både blåst, regn och snö. De små tuffingarna har växt på sig bra också ... puss på er !
VÅRPREMIÄR !!

Idag har vi grillat för första gången och satt  på uteplatsen på baksidan och åt grillad lammkorv med bröd. Nu väntar snart middagen .. maken grillar igen och middagen skall vi avnjuta i växthuset ... VÅRPREMIÄR !!

Hoppas du också har haft en LJUVLIG dag i trädgården !

Ha det så gott alla !
kram/Isa.

11 kommentarer:

Bettina Bäck sa...

Härligt! Ja, tack, har också haft en fin dag - delvis upplevd från hästrygg. :-)

Lotta sa...

Vårbrukat hela dagen och nu känner jag mig ganska matt i pälsen så nu ska jag bara ägna mig åt att njuta av solnedgången!
Det låter så gott med grillning...mmmmm men maken kör gödning så det får vänta lite!
Jättefina bilder du visar!
Vårkram
Lotta

STENLYCKA sa...

Ja jag var också ute tidigt och har just kommit in. Känner av det i hela kroppen man är inte van vid dessa trevliga övningar. Visst är det ljuvligt att få sätta händerna i jorden!
Vi har i vinter tagit ned tre björkar som hade blivit stora så de skuggade mycket av vår lilla trädgård. Nu var det dags för mig att plantera lite nytt i den hörnan där träden tidigare fanns.Satte ett silverpäron tycker de är så vackra med sina hängande grenar.
Ha en fin kväll nu skall jag bara vila mina muskler för imorgon skall jag ut igen.
Kram Raina

Tant Otteskrufv sa...

Inga skavsår på fingrarna än, men fortsätter vädret i morgon så blir det nog blåsor :) Dina penséer är alldeles underbara!

Meta sa...

Visst har det varit härligt här med. Och jag hoppas på en dag till.
Du ser ut att ha gjort en hel del hos dig.Fina penséer har du också. mina är nyss satta så de har inte vuxit så mycket än.
Ha en fin söndag önskar jag er
Kram Meta

hagen vår sa...

Hei! Dette var det inspirerende og vakkert å se på. Skulle gjerne ha hatt slike vakre drivhusdører. Ha det godt! Anne

hagen vår sa...

Hei igjen! Glemte å fortelle at i dag har jeg sett mange bier, sommerfugler og en humle, men ikke marihøne. Den vel kommer vel snart.

Blomkärringen sa...

Det har varit så himla fint ute idag, jag har också varit ute i trädgården. Fjärilar och humlor som surrat runt.
Ha det fint i helgen!

Pilgrim sa...

Visst är det härligt, äntligen har trädgårdssäsongen kört igång.
Ha det bäst!
Kram Hélena

♥Min Eden♥ sa...

Va du har varit flitig :) Jag gick också på hela gårdagen...helt euforisk, och nostalgist! Äntligen man kan ju inte tro det är sant. Kramen från en bloggsytra från andra sidan havet.
/Nina

Min Skattkammare sa...

Underbart inlägg som sjuder av rusig våryra! Tupplur i växthuset låter som en ljuvlig belöning efter sekatörens ivriga..klipp klipp! ;o)
Igår tog jag min första riktiga skogstur på ett halvår. Därinne bland djupgrön mossa och småknoppigt blåbärsris stämde jag in i fåglarnas småprat.
- Så kul att ses igen, det var ett tag sen!
Kram till dig goa trädgårdsfé!
Kicki