torsdag 4 april 2013

Nu är HON snart här - på allvar !ÅHH - Så UNDERBART !!

Idag är det ett UNDERBART VÅRväder ute ! Tog en rundtur i trädgården och såg att det verkligen hänt saker de senaste dagarna ! Nu är HON snart här på allvar och för att stanna ... den efterlängtade VÅREN !

Lilla Fariy Hannah sitter i öppningen i ruinen och vakar över trädgården - det känns tryggt !!
På norrsidan tar det litet längre tid innan snön smälter. Runt stolen under plommonträdet är det dock snart snöfritt - snart snart vårblommor i korgarna på stolen !
Miscantusgräsets vippor är fortfarande vackra i perennarabatten - vilken tillgång i rabatten !
Idag har stenkanten till perennarabatten tinat fram - en liten bit i taget ! Undrar vad som pågår där under snön egentligen ?!
Snart skall solhattens bruna gamla blomknoppar återgå till att bli kompost och kretsloppet pågår och pågår !
Verktygslådan sedan i höstas står kvar på bordet i ruinen. Lite mer rostig. Lite mer naken. Än så länge UTAN blommor - men snart, snart !Penséetrappan med fjolårets rester kvar i krukorna. Här skall tömmas och våren skall mötas - snart, snart !! Vill skrika VÅRSKRIK !!

Trampstenarna i köksträdgården har tinat fram och det är VARMT i växthuset !! Det är knappt jag tror det - om några veckor kan jag säkert flytta ner vårens sådder från husets ljusaste rum !

Vårens första nässelfjäril har dansat sin yraste vårdans i trädgården och tulpanerna i landet runt huset är på väg upp - åhh vilka härliga vårtecken - jag har lust att skutta ut i trädgården och skrika ett RONJAVÅRSKRIK ! ÄNTLIGEN - så vi har längtat !

Ha det så gott alla - i vårsolen !
Kram/Isa

8 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Ja, visst är det så! Jag har bara pyttelite snö kvar i trädgården nu och vårtecknen formligen väller fram ur jorden. Knoppar, vårlökar, nyckelpigor och fjärilar. Lärkan drillar i skyn och småfåglarna inspekterar holkarna... Äntligen! Hos mig är allting en månad senare än det brukar vara så det kommer att explodera nu snart.

Kram

tre nyanser av vitt sa...

Ja visst längtar man nu! Börjar också bli så sugen att rota runt i den påbörjade trädgården. Ett säkert vårtecken är alla trädgårdsprogram på tv som drar igång, ska bli kul att kolla in 7:an ikväll.
Må så gott
Kram Marie

Furulunden sa...

Vi lengter og lengter. I går tømte jeg deler av komposten og skrev litt om det...Ja, hva skal vi finne på mens vi venter... :)

Garden of Sense sa...

Vilka härliga vårbilder! Visst blir man glad för alla vårtecken. Jag såg årets (för mig) första citronfjäril idag:-)

Miscanthusgräset hamnade genast på "villhalistan", jättevackra vippor!

Ha det bra//Laila

Anonym sa...

HEJ,

älskar din blogg, nyss hittat hit, och jag kommer senare i vår beställa gjutformar, helt klart , passar bra till mitt betong / altan projekt som jag har tänkt mig i sommar.

men först vart har du köpt lilla Fairy Hannah ? skulle vilja ha en till min fars grav sten.

Maila gärna
elis_ohman@hotmail.com

Karin - Mina Rum sa...

Vad härligt att få en rundtur i din alltmer vårlika trädgård. Känns som att våren är runt hörnet nu. Underbart!

Kram, Karin

LandHausLeben sa...

Kära Isa,
du har en bra blogg! Jag älskar min trädgård men tyvärr har vi fortfarande vinter! Heuer kan vänta väldigt länge på våren!
Allt det bästa från Österrike! Carmen

Växthusmadam sa...

Kör hårt med vårskriket, det får grannarna tåla, du har ju bunkrat hela vintern!!!! Visst är det underbart nu när det smälter! Jag är fortfarande lite grinig på gumman Tö för jag tycker inte riktigt hon gjort sitt jobb på ett tillfredsställande sätt i år! Jag har väldigt ont i nacken efter att ha hjälp henne på travet och bit för bit hackat fram min stenlagda uteplats så att jag ska kunna sitta där även om det kommer att dröja lite till innan resten av trädgården blir snöfri.....
Stort tack för vinsten av biljetter till trädgårdsmässan, det blir en härlig vitamininjektion! Ska åka buss med bussbolag till Älvsjö - undrar hur bussen ser ut på hemvägen när alla ystra damer ska få plats med sina växter!
Kram från Växthusmadam