tisdag 9 april 2013

Första pelargonblomman !




Första pelargonblomman !

Nu har en av de få övervintrade pelargonerna börjat blomma med skira rosa kjolar!

Det är något visst med den första pelargonblomman .... pelargonen som sovit hela vintern vaknar till liv och vill inget hellre än att sätta igång och blomma för oss  ... länge, länge !




Planterade om henne i växthuset i helgen och passade på att fota lite tillsammans med madonnan.
Madonna + rosa pelargon = harmonisk och vacker kombination !




Favoriterna gick under !

Tyvärr var det bara ca 10 st pelargoner som överlevde vintern. De övriga 10 fick nog vara för länge i växthuset i höstas och trots att jag täckte över dom tog dom nog illa vid sig av en frostnatt och dog redan där och då. Bland de 10 fanns många favoriter som jag köpte som stickling.




Allt är föränderligt !

Stjärnpelargonen hör till överlevarna medan Appleblossom gick åt i köldattacken. Nu har jag beställt nya sticklingar av rosenpelargonen så nu är det bara att börja om från början igen.

Det är väl det som är tjusningen med trädgårdslivet ... ingenting är beständigt utan allt förändras hela tiden. Växter dör och nya kommer till ... ungefär som livet i övrigt.




Samma sak med änglapelargonen,  Velvet Duett .. en jättefavorit som blommar oavbrutet och som gjorde sällskap med Appleblossom in i döden . Ser fram emot leveransen från odla.nu och jag lovar att se till att alla växter kommer in i vinterförrådet i tid i höst !

Dessa har jag beställt från odla.nu (erbjudandet är fortfarande aktuellt så du kan beställa !) :

       Doftpelargon 'Cola' 


Änglapelargon 'Velvet Duett' 



Zonalpelargon 'Dronning Ingrid' 



Rosenknoppspelargon 'Appleblossom' 



Doftpelargon 'Orange' 





Så den lite knalliga rosa zonalpelargonen kommer snart att få sällskap, både av de som står i köksfönstret och gosar till sig i väntan på växthuslivet och dels nykomlingarna som jag hoppas ska trivas !




Ordförandeklubban till våren !

Nu är det bara de hemska kalla nätterna som skall ge sig och lämna över ordförandeklubban till VÅREN !
Det är dags NU för ett skifte .. vill börja trädgårdslivet fullt ut med varma sköna vindar och ett växthus som inte är insvept i ett frostigt täcke på morgnarna !!

Dessutom är jag trött på att dra med långkalsonger och fleecetröja till jobbet I FALL det behövs när jag cyklar hem .. så det så !

Ha det så gott alla !
Kram/Isa

7 kommentarer:

Meta sa...

Hörde nåt om att det skall bli varmare nästa vecka, undrar om man kan lita på det?
Pelargoner kommer och går så är ju allt här i livet egentligen, Tycker att det är bra för annars så skulle det inte få plats till slut. eller hur?
Ha en fin vecka
Kram Meta

Bettina Bäck sa...

Precis, lite av det är ju ändå tjusningen. Att det kan gå åt pipsvängen och man får börja på nytt, tänka om på nytt. :-)

Växthusmadam sa...

Så härligt med pelargoner redan! Jag gjorde nog samma fel som du och tog in för sent, för de flesta av mina har strukit med i vinter, tråkigt!
Stort tack för biljetterna jag vann, de kom idag! Nu ser jag fram emot lördagen! Jag ska "röva bort" lilla mamma, hon vet inte att vi ska dit så hon blir nog glatt överraskad!
Kram från Växthusmadam

Sofia sa...

Ja, visst är det underbart när de börjar blomma igen!!!! Livet återvänder.... =)
Det blommar även hos mig!
Kram kram
Sofia

Algodão Tão Doce sa...

Amei conhecer o seu blog,achei espetacular suas flores ,maravilhosas!!!Também tenho geranios(nas cores rosa e vermelho). Me visite:http://algodaotaodoce.blogspot.com.br/
Siga-me e pegue o meu selinho!!!

Obrigada.

Beijos Marie.

AnnaHelena sa...

Håller verkligen med om att rosa blommor och grå betongmadonna är en jättefin kombination!

Kram // AH

Bente Holst sa...

Forunderligt smukke pelargonier :-) Tak for kigget!
http://benteholst.blogspot.dk/