lördag 27 april 2013

BÅDA dörrarna på vid gavel !Vill behålla hela härligheten !

Idag är första varma dagen som jag har BÅDA pardörrarna öppna på vid gavel på växthuset ! Helt underbart ... man undrar om det är sant ... får det vara så här varmt och ljuvligt eller lurar blåsten och ovädret  runt hörnet och bara väntar på bästa tillfälle att kasta sig fram och ta över hela härligheten.
Har bubbat de små sådderna fram och tillbaka ett tag nu .. litar inte riktigt på att de skall klara de kyliga nätterna där ute än. Textilierna har i alla fall fått flytta in för sommaren.
Pardörrarna på framsidan av växthuset är så breda att det utan vidare går att köra in en skottkärra genom EN av dom. Kanon när man skall lasta in jord eller något annat tungt.
Öppet hus för fåglar ... no, no !!

Öppna dörrar innebär också risk för att våra bevingade vänner tror att det är öppet hus även för dom.  Vårens första pippi .... en förskrämd liten blåmes irrade runt ett tag innan den kröp ihop och svingade sig ut genom luftspalten på mursidan. Tack och lov !
Perennerna med den lilla Ballerinan i den största krukan växer på sig bra för varje dag - så fort jag har röjt klart i perennalandet och flyttat på en del växter skall dom få komma ner i jorden. Ser lovande ut !
Basilikan har nu skolats om och jag hoppas den klarar sig bättre än första omgången med blandade sorter som jag satt. De trängdes så fint i sin såkruka och även en tid efter omskolning såg de fräscha ut - men sen tynade dom liksom bort. För lite vatten, för lite värme, stått i drag  -  nåt fel blev det i alla fall!
Njuter i däckstolen !

Idag alternerar jag mellan växthuset och perennalandet. Det finns fortfarande massor som skall klippas ner och i växthuset trängs sådderna och vill bli omskolade. Ett kärt bestyr med bråda dagar !

Hinner nog med en tupplur i däckstolen också, ett korsord och en titt i en trädgårdstidning mellan varven - måste ju hinna NJUTA också !

Ha det så gott i helgen !
Kram/Isa

8 kommentarer:

Joke de Jong sa...

This is so beautiful.....!

Groeten Joke
(elfi-jo.blogspot.com

MirandaMaräng sa...

Hej syrran!

Vackra bilder på ditt vackra växthus!
Nu har jag äntligen fått ordning på min blogg!

Kram

Meta sa...

Här är det stelt och eländigt så det blir mer däckstol än arbete.Det ser allt bra härligt ut att kunna öppna dörrarna så där .
Ha en fin söndag
Kram Meta

Pilgrim sa...

Så underbart det ser ut! Helt fantastiskt vackert :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

Rosor och Akvileja sa...

Vad fint du har det i ditt växthus. Ser helt underbart ut.Njut av tillvaron,det är du säkert värd.
Ha det bäst,Åsa

Merja sa...

Så fint du har det! Skönt att kunna pyssla lite:)
ha det gott!

susanne sa...

Fina bilder som vanligt. Ja passa på att njuta också!/Susanne

vitaspets sa...

Fina bilder från ditt växthus
Kram Karina