lördag 13 april 2013

Balkongerna på Nordiska Trädgårdar !
Samma grundförutsättning ger så olika uttryck !

Det är fascinerande hur samma grundförutsättningar kan ge så skiftande uttryck som balkongerna på Nordiska Trädgårdar ... vilka härliga kreatörer som skapat och slitit sååå för att ge oss sitt allra bästa !

Här hittar man både det minimalistiska, det myllrande, det svart/vita, det italienska och mycket, mycket mer !

Just den här balkongen med byrån blev en av favoriterna. Gillar den blomstrande vita byrån mot den häftigt gröna neonväggen. En härlig komposition !
Lite slarvigt slängda tulpaner med lökarna kvar i kombination med tusenskönan i samma färgskala i lådan + de vitmålade konservburkarna med kryddor andas både en stilfullhet och elegans korsad med odlingsglädje !
Sedan fortsatte härligheten i taket där hängande tulpaner i samma färg gick igen och en vattenkanna plockar upp väggens häftiga färg - som en riktig smällkaramell !
I den andra hörnan på samma balkong bodde ett citronträd i en gigantisk muffinsform i neongult. På väggen fanns massor av rundlar i samma färgton med växtlighet i. Anas en uppe i vänstra hörnet.
Det kreativa skapandet fortsatte i en grönmålad lamphållare med tulpaner och citroner ... mmm .. me like !
Den svart/vita modebalkong !

Ett helt annat uttryck på lika stor yta visade den här svart/vita balkongen upp !

Här kan man ana en modekreatör bakom skapelsen och mycket riktigt är det Lotta Ahlvar som är vd på Svenska Moderådet som skapat balkongen.
Läckert när man tar ut svängarna och effektfullt blandar svart petunia med vita blomster och silverfärgade blad för att få till kontrasterna.
Helt andra stilar !

En helt annan stil står den här balkongen för - en stilfull renässansträdgård som föder en längtan till Italien !

Bakom den här kreationen står trädgårdsturisten och vill ni följa hennes monterbyggande och fler bilder från hennes stilfulla balkong kan du hitta det HÄR !
Vacker som en tavla var den här balkongen - kolla in vad dom använt som stöd för bänken !
Här var det dukat för växtkraftmiddag - odlarglädje så det sprudlar om det !
Här är det kolonistens odlartäppa som grönskar i principen - man tager vad man haver att odla i !
Återigen ett helt annat uttryck och inredningsstil - klart för fotbad bland grönskande gummidäck !
I myllret hos Hillevissan !

Till sist hamnar vi i myllret hos Hillevissan - en underbar kreativ blandning som skapar en skön och inbjudande känsla! Här vill man verkligen hänga och gå på upptäcktsfärd. Kolla in den hängande bedårande lampan !Svampar i resväskan - tillför det lilla extra !

Kolla in svamparna i resväskan under bordet (återkommer också uppe på hyllan i förra bilden). Det är sådana installationer som tillför det där lilla extra till inredningen ... vilket jobb du lagt ner på din myllrande balkong Hillevissan ! Otroligt skön blandning !

Personligen tycker jag att idéträdgårdarna och balkongutställningen är det bästa på hela mässan.  Sedan kommer nästa varv innifrån med växthusen, pryttlarna och växterna. Där kan man gå hur länge som helst !

Ha det så gott alla !
Kram/Isa

8 kommentarer:

blomsterdesign sa...

Tack fin rundvandring! Roligt att få se alla fina bilder här när jag inte kan vara där och titta.
Det verkar vara en lyckad mässa med mycket inspiration.
Ha det så bra!
Kram Therese

Lena sa...

Helläckra bilder!!!!!
Lena

Bettina Bäck sa...

Jag håller med, idéträdgårdarna är roligast. Seminerierna kommer på första plats i år, men sedan kommer andras kreativa jobb med att skapa balkonger och trädgårdar. Jättekul att strosa runt i! :-)

Anna Vattenkanna sa...

Tack för att du delar med dig av balkongerna!

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Kul att se dina fina bilder. Du har varit lite mer ambitiös än jag.. ;) Men vi har kikat på samma saker. Så himla synd att jag inte hade koll på att du var där. Hade varit kul att ses. Får bli nästa gång. :)
Kramar!

susanne sa...

Jag gillade balkongen med mycket rostiga behållare bäst. Tror det var några farbröder från Falköpingstrakten som hade svetsat ihop grejor till den. Och den fina italienska balkongen... Och den med den härliga fågelmatsvallmon... Och den med det hängande bordet... Balkongutställningen och visningsträdgårdarna var det mest inspirerande i år!

Linah sa...

Ramlade in på din blogg när jag sökte på trädgårdsinspiration på Pinterest. Tittade länge bland dina tidigare inlägg och tyckte du hade det så fint. Väldigt fint lusthus. Likt ett jag går förbi då och då på en tvärgata till oss. Fortsatte och titta och helt plötsligt ser jag.... Det är samma hus:) Vad roligt! Har alltid tyckt din trädgård är så fin och tittat lite extra när jag gått förbi:)

November- symra sa...

Så mye flott inspirasjon... Balkongen med bildekk er midt i blinken for min16åring, ellers er jeg helt svak for de fargerike, litt overlessede loppisaktige... Til å bli i godt humør og glad av. Hillevissan og den med krukkebenken...og byrået mot den limegrønne veggen. Ingen minimalistisk jeg nei...