tisdag 16 april 2013

Sista inlägget från Nordiska trädgårdar !


Årets täppa !

Här är en bild från Året täppa, 4 trädgårdsprofiler tävlade mot varandra och skulle med samma material skapa en luftfylld och kreativ täppa under en och en halv timme. Just den här har Fredrik Larsson gjort som är blomsterkreatör. Vill du veta vilken täppa som vann och läsa mer om deltagarna hittar du den infon HÄR !En lustgård fanns det också på mässan som var härlig att kliva in i. 
Vita växter och rogivande texter satte stämningen !
Visst var det här ett läckert odlingstråg - en gammal rostig tunna som klyvts på mitten - återbruk och kreativitet i kombination !!
Det fanns t.o.m. levande höns på mässan - tror det var i Skansens monter. Hoppas dom inte blev stressade av allt folk. Höns har ju blivit en folkrörelse - skulle gärna ha några höns i trädgården. Kanske något att drömma om när man blir pensionär (precis som min äggallergi skulle ha gått över till dess !) !
Suddig bild på väldigt vacker blomstertrappa !  Smäcker och nätt med gammaldags stuk .. skulle passa perfekt i min trädgård och växthus ... den åker upp på önskelistan !Kreativ blomsterlampa i någon monter !Trevliga snabba möten i vimlet !

Liksom alla andra som skrivit från mässan fastnade även jag för de pastellliga trämöblerna. Superläckra helt enkelt !

Det var en intensiv dag på mässan med väldigt mycket folk och vi fick ta täta pauser för att fylla på med ny energi. Naturligtvis besökte jag begåvade Charlotte i hennes vackra monter Garden flow ... hann säga hej  och några ord i kassan för kön ringlade lång i hennes monter. Jag missade helt att fota  för allt vackert tog över men gå gärna in och se hennes egna bilder från mässan HÄR. Stötte också på Acchlejorna i vimlet och hann säga hej till Kristina på Trådspira

I helgen är det dags för Trädgårdsmässa här i stan, Örebro. Den är betydligt mindre och kanske finns det tid över att besöka en föreläsning med Bosse Rappne eller Åke Truedesson. Det känns som trädgårdssäsongen verkligen är igång nu !!

Ha det så gott !
kram/Isa


8 kommentarer:

Berit sa...

Härlig dag verkar ni haft och massor har du hunhit fota, tack för dem så fick jag också "gå" på mässan.
Ha en underbar dag!!

Pilgrim sa...

Fina bilder från en härlig mässa :-)
Kram Hélena

Furulunden sa...

Sikkert en kjempefin opplevelse - og takk for at du deler med oss!!

Sofia sa...

Tror jag smäller av, så mycket fint!!! Har kollat alla dina inlägg därifrån och det som fastnar mest är sekretären ( stavas det så?) och så den rostiga halva tunnan! Alltså, tunnan är bara för snygg! Tankarna går på högvarv.... He he, ja du vet hur det är!
Kram kram
Sofia

Godastunder-tokigaidéer sa...

Tack snälla för du delar med dig av dina fina bilder för oss som inte kunde vara där.

Kram Anna

Et nytt landsbyliv sa...

Ja tusen takk for at du deler dine inntrykk fra messen. Flotte bilder!

Birgitta sa...

Oj så mycket fint. Längtar till sol och värme nu. Ha det så bra. Björklyan

Ninnis sa...

Tack för att jag fick följa med genom kameralinsen.Underbara bilder...och odlingstråget i en avsågad tunna var helläckert...!!!

Kram Ninni